Forumet - Universum är stort, mänskan är liten.

Universum är stort, mänskan är liten.

135 0 7
Hej! Jag börjar bli ganska trött på alla religiösa som försöker banka in bibeln i skallen på ateister och ateister som öht bryr sig om att svara. Varför försöka argumentera när båda sidor redan valt vad de tror?
Låt bli att försöka banka in era budskap i någon annans skalle, för det är meningslöst.

Själv tycker jag att universum är skitstort och att det finns så otroligt mycket som vi inte har kunnat förklara hittills ens av det vi sett, för att kunna utesluta någon form av krafter vi inte ser. Det är något man får ta som mänska, bara.

Men det att vi inte kan utesluta något sådant behöver inte betyda att det är gudomligt eller att man någonsin ska ta sådana krafter med i beräkningarna.
Jag tycker att man aldrig någonsin ska göra beslut baserat på annat än en ateistisk synvinkel. De tror inte på sagor, det måste man ge dem, och när beslut rör andra personer, så kan man inte basera dem på sagor.

Anyone agree?

Spana också in:

leafar:

Jag vet inte hur det är med dig men det brukar oftast sluta med att man lär sig något nytt, antingen om gruppen man diskuterar mot eller om annat som de använder sig av när de argumenterar. Dessutom är det underhållande.


Jag kan skriva under på det där. Speciellt det sista av det.

jagharenkattunge:

Hej!


Vissa av oss har, tror det eller ej, ämnet "Debatt" som ett fritidsintresse. Vi utvinner nöje i att diskutera saker, så som politik, filosofi eller religion. Du får helt enkelt finna dig i det, och om det stör dig så otroligt mycket, sluta söka dig till debattforum.