Forumet - Uppdrag granskning (Husby kravallerna)

Uppdrag granskning (Husby kravallerna)

2788 2 77

Spana också in:


Rödingajäveln: Konstig att försöka lägga skulden för upploppen på Megafonen. De organiserade ju bl.a. en insamling till de som fått sina bilar uppeldade och hade folk ute som försökte lugna ner situationen. Deras svar:

Husbys unga är också "vanliga medborgare"
Det var medlemmar från Megafonen som gruppvåldtog en svensk tjej under förra årets Almedalen. Det är en terroristorganisation och borde behandlas som en sådan.

DeathOrGlory:
Du fattar väl själv att de inte kan erkänna att det är samhällets fel ;>
Nä klart, men pinsamt dålig journalistisk att försöka lägga det på en organisation som Megafonen.

Correh:
Megafonen lägger ju skulden på polisen, dessutom satt dom och kräkte ur sig polishat.
Ja och det är ju inte så konstigt eftersom det var polisens mord på en 69åring och deras behandling av de boende i området som orsakade upploppen.

Agahnim:
Det var medlemmar från Megafonen som gruppvåldtog en svensk tjej under förra årets Almedalen. Det är en terroristorganisation och borde behandlas som en sådan.
Inte hört något om det. Var det medlemmar i Megafonen eller folk som var där med Megafonen? Hemskt hursomhelst.

Har ju dock inget med Megafonen att göra, eller menar du att det skulle ha varit en politisk aktion från Megafonen som organisation? Det är inte en terroristorganisation utan en organisation för de boende i Husby.

Rödingajäveln: Inte hört något om det. Var det medlemmar i Megafonen eller folk som var där med Megafonen? Hemskt hursomhelst.
Det var medlemmar i Megafonen som var ditbjudna av Vänsterpartiet.

Rödingajäveln: Har ju dock inget med Megafonen att göra, eller menar du att det skulle ha varit en politisk aktion från Megafonen som organisation?
Nej, men det säger en hel del om vilka slags människor som är med i Megafonen.Rödingajäveln: Det är inte en terroristorganisation utan en organisation för de boende i Husby.
Ahh, bara därför de gav sitt stöd till vandalerna som brände bilar och krossade rutor. Låter vettigt.

Rödingajäveln:


Ja och det är ju inte så konstigt eftersom det var polisens mord på en 69åring och deras behandling av de boende i området som orsakade upploppen,
Såg du inte uppdrag granskning?
Var boende i Husby som sa att det bara användes som bortförklaring, och kom igen, du försvarar alltså en sinnesjuk med som viftar med en kniv på gatan och sedan låser in sig i sin lägenhet och vägrar att tala med polisen?
Gör man utfall mot snuten med kniv får man fan vänta sig att bli skjuten.
Duger inte det kanske snutarna i Sverige få elpistoler. Men det är väl SDs fel att dom inte
har..

Agahnim: Det var medlemmar i Megafonen som var ditbjudna av Vänsterpartiet.
Har du nån källa så man kan kolla upp närmre?

Agahnim: Nej, men det säger en hel del om vilka slags människor som är med i Megafonen.
Nej, men kanske något om just de medlemmarna. Tror knappast det är representativt för hela Megafonen. Har träffat många medlemmar där och de flesta var unga tjejer, knappast your average gruppvåldtäktsman.

Agahnim: Ahh, bara därför de gav sitt stöd till vandalerna som brände bilar och krossade rutor. Låter vettigt.
De gav inte sitt stöd till någon. De försökte som sagt lugna situationen genom att vara ute och prata med ungdomarna och startade en insamling till de som fått sina bilar uppeldade. Det de gjorde vara att gå ut med en presskonferens och förklara vad som orsakade upploppen och vad samhället borde göra för att lugna situationen. Det är inte att ge stöd till vandalism, det är att försöka åtgärda problemet och få slut på det.

Correh:
Såg du inte uppdrag granskning?
Var boende i Husby som sa att det bara användes som bortförklaring, och kom igen, du försvarar alltså en sinnesjuk med som viftar med en kniv på gatan och sedan låser in sig i sin lägenhet och vägrar att tala med polisen?
Gör man utfall mot snuten med kniv får man fan vänta sig att bli skjuten.
Duger inte det kanske snutarna i Sverige få elpistoler. Men det är väl SDs fel att dom inte
har..
Jo jag såg programmet. Läste även mycket kring händelserna, har varit på föreläsningar med Megafonen, hört röster från Husby och de som deltog i upploppen. UG var inte särskilt neutralt. Har du själv sett programmet? I UG kunde du själv höra från de som deltog i upploppen, från polisernas egna utredare och från de som pratat med ungdomarna att det berodde på dödsskjutningen och att den var den utlösande faktorn. Sen att det vara andra problem som fattigdom, social utsatthet, polistrakasserier i andra sammanhang, osv. som bakomliggande faktorer är en annan femma, men det var fortfarande polisens mord som utlöste upploppen.

Ja jag tycker inte att polisen får döda människor. Särskilt inte sjuka människor om han nu var sinnessjuk. De hade kunnat skjuta honom i benet eller något annat om de var tvunga att skjuta. En ensam 69-åring är inte ett hot mot flera beväpnade poliser, oavsett om han har kniv eller inte. Kan man inte hantera en sån situation är man inte lämplig som polis.

Rödingajäveln: Har du nån källa så man kan kolla upp närmre?
Vet inte om det är någon källa du skulle godta. PK-media har ju naturligtvis inte skrivit särskilt mycket om det, men:

http://www.exponerat.net/invandrare-inbjudna-av-v-greps-for-gruppvaldtakt-under-almedalsveckan/

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/13231?redir=%23eidx_0Rödingajäveln: De gav inte sitt stöd till någon. De försökte som sagt lugna situationen genom att vara ute och prata med ungdomarna och startade en insamling till de som fått sina bilar uppeldade. Det de gjorde vara att gå ut med en presskonferens och förklara vad som orsakade upploppen och vad samhället borde göra för att lugna situationen. Det är inte att ge stöd till vandalism, det är att försöka åtgärda problemet och få slut på det.
Uppenbarligen deltog ju de själva i upploppen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18878033.ab