Forumet - Uppehåll i ett förhållande...

Uppehåll i ett förhållande...

1464 0 27
Som rubriken saäger, uppehåll i ett förhållande, är detta normalt?

Lägget är så vi har varit ihopp i 2 månader... 2 månader som har varit underbara och det tycker vi båda, hon säger att det är hennes bästa förhållande, själv har jag inte mycketa att jämnföra med jag älskar henne verkligen och har aldrig varit gladare med mitt liv :P

Dock så har jag tyvärr betett mig en aning dumt, eller snarare jag har varit på lite dåligt humör 2-3 helger förmodligen på grund av allt jävla skolarbete som gjort saker och ting riktigt stressigt på sistone... detta har gjort att hon nu inte är riktigt säker på mig, hon kan inte säga att hon älskar mig men säger att hon har känslor kvar för mig och vill at vi ska ta ett uppehåll i minst 2 veckor... detta uppehåll innebär att inte träfas och att hålla kontakten genom chatt och då bara som om vi vore vänner, och inga sms :/

Känns lite lustigt... Är uppehåll med förhållande normalt?
Förhoppningsvis får jag väll iallafall klart mitt skolarbete och hon får sin tid för sig själv som hon säger att hon vill ha... hoppas bara allt kan bli bra sen :S
Leonick:

hon kan inte säga att hon älskar mig men säger att hon har känslor kvar för mig och vill at vi ska ta ett uppehåll i minst 2 veckor.


Ni har varit tillsammans i två månader, man älskar inte någon efter två månader.

Det kommer inte att komma någonting vettigt ur det om hon vill ta ett uppehåll. Dumpa och gå vidare är mitt råd!

Spana också in:

Leonick:

Som rubriken saäger, uppehåll i ett förhållande, är detta normalt?


Jag trodde du skrev att ni hade varit ihop i 2 år. Då hade det varit lite mer normalt. Nu känns det lite mer "dagis" om du förstår vad jag menar. Bli osäker på någon för att den personen just då har mycket skolarbete och stressad. Jag vet inte[confused]
massgrav:

idk, my bff, jill?


du ser. det är helt idiotiskt att ens uttala sig om när det är möjligt att älska någon och när det är omöjligt. inte för att jag personligen skulle kalla ett förhållande för ett sådant efter två månader, men det hör liksom inte till. för det första så finns det ingen tydlig definition av ordet, vilket innebär att olika personer läser in olika saker i det, för det andra så går det överhuvudtaget inte att jämföra känslor på det sätt som skulle krävas för att man skulle kunna sätta en strikt definition.

tl;dr det du säger är i princip "jag är av en annan åsikt än vad du är", och det är ju kanske inte så givande.
massgrav:

För att man (förhoppningsvis) inte känner varandra så pass väl efter två månader.


är det överhuvudtaget ett hinder i sammanhanget? det är inte som om man någonsin känner någon till 100% ändå, och det är inte som att personer är statiska, så det borde överhuvudtaget vara en rätt liten faktor.
mörknäs:

det är inte som om man någonsin känner någon till 100% ändå


Nej, men majoriteten utav jordens befolkning går inte runt och lallar, dvs säger att de älskar människor hipp som happ. Krävs oftast att man vet var man har personen och så. Om man känner personen sedan innan ser jag inget hinder i det, men annars är det ju fan tardigt.
massgrav:

Nej, men majoriteten utav jordens befolkning går inte runt och lallar, dvs säger att de älskar människor hipp som happ.


vilket rimligen bara innebär att det konsensus som råder kring begreppet "älskar" inte delar din åsikt i frågan. och detta använder du alltså som ett argument?
massgrav:

Älskar man på samma sätt hela tiden?


beror väl på, om vi ska utgå från vad du säger så gör man väl rimligen det i större grad än om man faktiskt ska räkna som "majoriteten utav jordens befolkning" gör.

jag personligen är inte särskilt intresserad av att sätta mängder av olika ord på vad jag känner vid varje givet tillfälle, så att använda ett ord för att beskriva känslor som till större delen är väldigt lika känns väldigt rimligt. vill man specificera sig så kan man specificera sig på vettigare sätt än att basera sina termer på någon sorts linjär kronologi räknat från den stund man lärde känna varandra.