Forumet - Uppkörningen blir privat nästa år

Uppkörningen blir privat nästa år

200 0 12
http://www.dn.se/ekonomi/privatforetag-tar-over-uppkorningen-1.1029323

Regeringen vill privatisera förarprovet för att öka tillgängligheten, skapa fler arbetstillfällen och korta ned väntetiderna. Studieförbund, trafikutbildare, internationella företag och motororganisationer är möjliga aktörer som regeringen vill ska ha hand om proven istället för Vägverket.

Vad tycker ni om detta? Är det inte redan bra idag, och kommer det blir bättre? Kommer tillgängligheten öka och hur tror du det blir med priserna? Motivera!

Fler länkar:
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=3380861
http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=3382723

Vad tycker du om att förarprovet privatiseras?

Spana också in:

jag är gud:

Bara de inte kuggar folk som är privatister bara för att privatisterna inte gått i deras skola, så är det väl fine. Fast jag har en känsla för att olyckorna kommer att öka.


Fast alliansen tycker inte att trafikskolor ska få hålla i uppkörningar eftersom de tjänar pengar på eleverna och därför inte ska få kugga. Men det är lite paradoxalt, för dessa nya företag som kommer ha hand om uppkörningar kommer ju också tjäna pengar på att kugga. Min spontana tanke är att det kommer bli enorma klyftor, det kommer antagligen bli sämre tillgänglighet samt svindyrt i glesbygden.

Buddah:

Har ingen direkt koll på vad det kommer att innebära, men låter som att det kan bli lättare att köra upp?


Om det blir lättare lär det nog bero på slarv i så fall. Vägverket kommer inte kunna upprätthålla samma kvalité hur mycket de än granskar företagen. Det kan också bli svårare för att, som jag nämnde ovan, företagen kuggar för att tjäna mer pengar.

Gentlemannen:

Underbart, jag känner nog ingen som inte har varit tvungen att stå i kö i flera månader för att få en uppkörning, så vore grymt bra om detta kortar ner köerna markant.


Samtidigt känner jag ingen som fått vänta längre än tre veckor. Vad är det som säger att köerna kommer bli kortare? Om det inte finns företag som kan täcka upp ett glesbygdsområde kommer det innebära att de som bor där får åka långt, och det kommer också påverka köerna.

För mig handlar det här om myndighetsutövning som privatiseras, ni kan ju gissa vad jag röstat:

StenenSven:

Idioti! (Du röstade på detta alternativ)