Forumet - Upplägg för effektivast träning ?

Upplägg för effektivast träning ?

1036 0 9
Tjo! Det jag undrar är hur ska man lägga upp sitt tränigspass när man kör 2st muskel grupper på samma pass? Klassisk ex: Bröst, triceps.

Just nu kör jag: Warmup , 4-5 set bröst , 4-5 set triceps, 6-7 set bröst , 6-7 set triceps. dvs "4 delar"

Det jag undrar är om det är effektivare att köra bara "2 delar" (köra första halvtimmen bröst och sista halvan triceps) eller om det är bra att köra som jag gör ?[confused] tacksam för svar! [bigsmile]

ÄNDRAT 2009-06-24 16:08
Tjo! Det jag undrar är hur ska man lägga upp sitt tränigspass på gymmet när man kör 2st muskel grupper på samma pass? Klassisk ex: Bröst, triceps.

Just nu kör jag först 4-5 set bröst sedan 4-5 set triceps sen ökar jag till 6-7 set bröst & 6-7 set triceps.

Målet är att öka i volym och såklart styrka, borde jag köra som jag gör eller är det effektivare att träna endast bröst första halvan av gymtiden och triceps sista halvan?
Tacksam för svar!

Spana också in:

friggebo:

Gym ? :)


armhävningar kan man väl göra på gym? bänkpress är väl samma rörelse vad jag vet men där kontrollerar du skivstången och inte din egen kropp. du kan ju alltid lägga upp benen på en bänk eller ribbstol, då blir det ju tyngre.
dips är väl på ett ungefär samma muskler?
chins är ju bröst och biceps..

annars, här har du en ren bröstmaskin, inte för att jag fattar vad den ska vara bra för eftersom att den inte är verklighetstrogen på något sätt menmen
http://www.eriksbo.org/Bilder/Lyftet/lyftet_brostmaskin.jpg

för triceps kan du ju lyfta en hantel bakom nacken eftersom att du absolut vill använda redskapen på gymmet. annars är stjärnarmhävningar med fötterna på en ribbstol. du kan också göra arhävningar uppochner mot en vägg, det ger lika mycket axlar, men det är väl bara en bonus?:)
Kör klart bröst och gå sedan på triceps...du kopplar in triceps när du kör bröst och triceps är mindre muskelgrupp än bröst så varvar du får du garanterat inte ut lika mkt av just andra varvet för bröst då du borde vara slut i triceps.

Vad kör du för övning där du orkar 6-7 set me 8-12 reps? Låter som du kör på tok för lätt,för att öka i styrka får du lassa på lite och kanske köra 6- så många reps som möjligt ,men utförandet får inte bli sämre,då är de lika bra att stanna på dom "lättare" vikterna.

Håll isär bröst och axelpassen så lång tid som möjligt tex:Tränar du mån-torsdag kör du bröst måndag och axlar torsdag,sen vila tre kommande dagar.För att undvika slitage på just axlar och få ut så mkt av båda passen som möjligt