Forumet - Upplever du att du behandlas annorlunda baserat på din politiska uppfattning?

Upplever du att du behandlas annorlunda baserat på din politiska uppfattning?

3207 0 75
Upplever du att du på något sätt behandlas på ett sätt, som skiljer sig från hur människor av annan politisk uppfattning blir behandlade?

Spana också in:

Exner:

Vänster - Ofta (Du röstade på detta alternativ)


Folk älskar mig [shake] Nä men i skolan behandlas jag rätt annorlunda, men det är nog för att jag överlag är politiskt intresserad vilket resten av klassen förutom min syrra inte är så blir annorlunda ansvar/förväntningar på mig att få igång diskussioner osv.
Exner:

Annat - Aldrig (Du röstade på detta alternativ)


Har i princip ingen politisk uppfattning (ingen vidare radikal i alla fall). Möjligen kan jag stöta på trubbel när jag uttalar mig drogliberalt - särskilt inom min vänskapskrets, där alkohol är det enda rätta - men detta sker så sällan att det knappt är nämnvärt.
Ja det gör man ju, och det gör jag ju även själv mot andra. Vet inte om man kan göra någonting åt det egentligen eftersom det med en politisk åsikt följer massa olika värderingar som de med andra politiska åsikter inte respekterar. Det viktigaste är väl att man inte ska diskrimineras när man söker jobb på grund av det. Till exempel har ju sådana som suttit i vänsterpartiet otroligt svårt att få jobb när de väl har slutat med sitt uppdrag i till exempel riksdagen.
Exner:

Man kan mycket väl vara vänster och genus-ateist.


Fast det går inte riktigt ihop. Som vänster har man en klassanalys och i denna klassanalys ingår historiskt att människor av olika kön särbehandlas på grund av just sitt kön (och dess samhälleliga "värde"skillnader). Ingen klassanalys kan utesluta en könsanalys ty det är en viktig pelare i att upprätthålla klassamhället - orättvisor & särbehandlingar mellan könen.