Aviseringar
Rensa alla

Upplysningskampanj: Centerpolitik.se


Amigo:

Så att bekämpa globalism med öppna gränser och internationalism och avskaffandet av nationalstaten vore alltså att föredra så som ni i vänstern förespråkar?

Vad är globalism och varför ska vi bekämpa det för?

Amigo:

Angående maktanalysen: Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus... Nu råkar så inte vara fallet. Maktanalysen har gjorts för länge sedan inom våra led. Vi lär antagligen vara av olika åsikter i denna fråga.

Kan du ge ett exempel på en nationell maktanalys som inte är konspiratorisk?

Amigo:

Och återigen... Vilka är nazister?

Tja, Fredriksson, Langéen, Dahlström, Hagberg, Nyberg och Forsén t.ex.

Amigo:

Medan ni springer runt och "jagar nazister" och kämpar för HBT-frågor så driver nationalister arbetarfrågor. Märks ju tydligt vilka som står för en rakryggad politik numera.

Max 5% av den autonoma vänsterns aktivitet har med nazister att göra, kanske 0.1% av den samlade vänstern. För er kanske det verkar som att vänstern är efter er hela tiden, men det beror bara på att vänstern är över tusen gånger så stor som den nationella rörelsen och att grupper som AFA antagligen är rätt effektiva.

Det absolut största fokuset som framförallt den autonoma vänstern har är just arbetarfrågor. Vi sysslar med dem konstant, vi analyserar, informerar, arrangerar, organiserar, protesterar och blockerar. Ni gör på er höjd en banderoll för att flirta lite med an arbetarklass de flesta av er inte ens har någon relation till. När deltog ni senast i en arbetsplatskonflikt? Det måste varit 1933 då ni förbjöd facken och slängde kämpande arbetare i fängelse...

Amigo:

Vad anser ni om kampanjen?

Tja, ni har ju rätt i sak även om analysen är ytlig då ni inte är socialister.

Jag hoppas att ni gör en aktion mot den här arbetarfientliga bloggen:
http://politisktinkorrekt.info/2010/05/09/syndikalister-i-brak-med-krogbesokare-...

Det finns säkert några i er rörelse som vet vem skribenten är och vart denne bor.


   
SvaraCitera

Amigo:

Vänstern har inte och har aldrig någonsin haft monopol på frågor rörande arbetsrätt.

För det är ju inte alls vänstern och arbetarrörelsen du har att tacka för arbetsrätt, 8-timmars arbetsdag och allt annat som gör livet som proletär mer drägligt. Lär dig historia jävla mupp.

Amigo:

Sen att ni medelklassungar sitter och konspirerar om att alla nationalister i realiteten är onda arbetarhatare från överklassen är en annan femma...

Jag har svårt att komma på nån klassanalys där jag skulle räknas som medelklass men med tanke på vilken världsbild ni nassar har så kanske det går att få ihop. Att alla nationalister skulle vara överklassfascister har jag dock personligen inte påstått, att ni är borgerlighetens nyttiga idioter och ett gäng sorgliga husnegrer är ju dock en annan femma.

Amigo:

Märks ju klart och tydligt att vänstern är avundsjuka och att vänstern önskar att de hade kommit på konceptet först. Trist men sant...

Well, we did. Osynliga Partiet någon? Snarare ett tydligt exempel på hur fascistiska grupperingar ständigt kopierar vår retorik och våra strukturer för att attrahera proletärer.

Amigo:

Vi vill gynna folket oavsett klass, mot kapitalism, globalism och klassmotsättningar.

Att gynna två klasser med motsatta intressen är att ha kakan och samtidigt äta upp den. Så mycket för en klassanalys från höger. Att påstå er vara antikapitalister när ni inte är emot det kapitalistiska ägandeförhållandet, det som definierar kapitalismen, är precis lika schizofrent. Lugna ner lite med tjacket så kanske ni kan få fram nån form av seriös analys istället.

Ganska gulligt förövrigt att ni är så fanatiska sossemotståndare när ni samtidigt bygger er rörelse på samma klassamarbete. Etablissemanget ringde och ville tacka för all hjälpen.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

BTA: "För det är ju inte alls vänstern och arbetarrörelsen du har att tacka för arbetsrätt, 8-timmars arbetsdag och allt annat som gör livet som proletär mer drägligt. Lär dig historia jävla mupp."

Trodde att ni reaktionärer inom den autonoma vänstern ställde er emot sossarna faktiskt. Tydligen inte. I övrigt så var det väl Per-Albin Hansson som myntade uttrycket "Sverige åt svenskarna" om jag minns rätt. Likaså kan du väl inte vara så pass historielös så att du inte känner till hur mycket Sverige sneglade på ett visst land under ett styre av en viss mustaschprydd liten herre som jag inte har så mycket övers för? Nåväl, spelar ingen större roll. I realiteten så är vänstern förlegad. Socialdemokratin arbetar för multinationella ekonomiska intressen. Inte för arbetaren. Kom gärna och påstå det motsatta. Det är nya tider nu, dags att inse det?

"Jag har svårt att komma på nån klassanalys där jag skulle räknas som medelklass men med tanke på vilken världsbild ni nassar har så kanske det går att få ihop. Att alla nationalister skulle vara överklassfascister har jag dock personligen inte påstått, att ni är borgerlighetens nyttiga idioter och ett gäng sorgliga husnegrer är ju dock en annan femma."

Så det är alltså vi som arrar motdemonstrationer mot paroller som vi har sagt oss stödja eller hur menar du? Haha skärp dig.

"Well, we did. Osynliga Partiet någon? Snarare ett tydligt exempel på hur fascistiska grupperingar ständigt kopierar vår retorik och våra strukturer för att attrahera proletärer."

Osynliga partiet var visserligen ganska kul företeelse och det ska ni ha cred för. Helt klart! Men det är ändå stor skillnad. Exempelvis så attackerade ni arbetsförmedlingar osv osv. Denna kampanjen tar upp en enda sakfråga. Den grundar sig på en enda fråga. Likaså attackerar den endast en enda rörelse, nämligen centerrörelsen, då det är centerrörelsen som har tagit fram just denna fråga.

"Att gynna två klasser med motsatta intressen är att ha kakan och samtidigt äta upp den. Så mycket för en klassanalys från höger."

Men det är där vi skiljer oss åt. Vi vill inte splittra folket genom klasskamp osv. Vi vill ena folket genom folkgemenskap och bygga över de klyftor som finns idag. Det som binder ett folk samman är inte vad man har för yrke eller hur man är uppväxt. Det är den gemensamma kulturen, historian, etniciteten osv.

Ni brukar ofta köra med det gamla "Men en städerska från Bolivia har mer gemensamt med en städerska från Gävle än vad han/hon har med sin chef" och vice versa. Detta är ju bara felaktigt och en totalt idiotisk analys. Hört talas om elementära läror som djup- och yt-kultur?

"Att påstå er vara antikapitalister när ni inte är emot det kapitalistiska ägandeförhållandet, det som definierar kapitalismen, är precis lika schizofrent."

Här kan jag i viss mån hålla med dig om jag ska vara objektiv. Det går inte att krossa kapitalismen såvida man inte tar bort det monetära systemet. Men är då kommunismen att föredra? Det som kommunistiska länder har ersatt pengar med är ju matcheckar etc. I mina ögon är det ingen lösning. Dessvärre så måste man vara realistisk när man talar om politik. Jag skulle mycket väl kunna hitta på en ideologi som går ut på att alla ska ha det bra, ha varsitt hus och där det råder sommar året runt och där det är julafton varje dag. Men vore det praktiskt möjligt? Nej självklart inte. Vad man då måste göra är att se till vad som är bäst för folket och i mina ögon så är det ett samhälle med nationalistiska värdegrunder. Först då börjar vi snacka om ett bra samhälle som är praktiskt möjligt. Er variant funkar ju bevisligen jävligt dåligt.

"Lugna ner lite med tjacket så kanske ni kan få fram nån form av seriös analys istället."

Hehe är straight edge men tack för tipset ändå 😉
Sluta smöga...

"Ganska gulligt förövrigt att ni är så fanatiska sossemotståndare när ni samtidigt bygger er rörelse på samma klassamarbete. Etablissemanget ringde och ville tacka för all hjälpen."

Hmm hur var det nu igen med er reaktionärer? Javisst ja. Få se, ni demonstrerar emot era egna åsikter för att det inte är ni som tar upp just de frågor som ni mycket väl håller med om. Hmm, låter ju logiskt... Suck...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Spartakus:

"Vad är globalism och varför ska vi bekämpa det för?"

Globalism är globala intressen som går ut över enskilda nationers intressen om man ska hårddra det. Exempelvis så finns det globala intressen form av en maktelit som står för större delen av världens rikedomar. Dessa kör över enskilda nationers suveränitet och skapar en politisk agenda som gynnar dem och inte folken som agendan berör. Detta tycker vi är fel. Nationalism är motsatsen.
Klockan är ganska mycket nu men jag kan utveckla det hela vid ett annat tillfälle och gå in på djupet då om du vill.

"Kan du ge ett exempel på en nationell maktanalys som inte är konspiratorisk?"

Beror ju snarare på vad du anser vara konspiratoriskt.
I mina ögon så är det ganska klar och tydligt att stora delar av världen styrs av multinationella företag som vill tjäna mer och mer pengar då pengar är makt. Finns ju tydliga exempel på Bilderbergergruppen osv osv. Utveckla istället på vad du vill ha svar på. Likaså hur ser dina maktanalyser ut? Utan att vara konspiratorisk dvs.

"Tja, Fredriksson, Langéen, Dahlström, Hagberg, Nyberg och Forsén t.ex."

Hmm få se. Jag känner herrarna ifråga då vi är med i samma organisation så detta kan jag svara på med enkelhet. Fredriksson satt med i ND:s partistyrelse så han är mao nationaldemokrat. Langéen har varit aktiv inom ND så även han är nationaldemokrat. Hagberg var med i NDU och är även han nationaldemokrat. Nyberg och Forsén likaså. Alltså, de är nationaldemokrater. Inte nationalsocialister. Att inte kunna se skillnad på dessa två begrepp är ungefär lika smart som att inte se någon skillnad på socialdemokratin och syndikalismen.

"Max 5% av den autonoma vänsterns aktivitet har med nazister att göra, kanske 0.1% av den samlade vänstern."

Detta är ju skitsnack och det vet du om. Ni ser ju nazister i varenda buske nuförtiden. Ett tydligt exempel är hur ni arrar motdemos mot nationalister vars paroller ni i själva verket kan ställa er bakom. 5 procent är en klar underdrift. Ta bara UV som ett exempel som har infört att de ska bemöta "nazister" inom 24 timmar över hela landet om "nazister" har haft aktiviteter eller informationsspridning. Säger sig själv att de har ställt in sina egna aktiviteter för att nå upp till detta mål som de skryter om.

"För er kanske det verkar som att vänstern är efter er hela tiden, men det beror bara på att vänstern är över tusen gånger så stor som den nationella rörelsen och att grupper som AFA antagligen är rätt effektiva."

Ja ni brukar kunna samla en del folk och ni är större än den sk nationella rörelsen. AFA är dock överskattade inom era led. Tro mig. Jag har själv varit med inom den autonoma vänstern här i Malmö. Men de nationella leden växer. Ni får räkna med konkurens framöver.

"Det absolut största fokuset som framförallt den autonoma vänstern har är just arbetarfrågor. Vi sysslar med dem konstant, vi analyserar, informerar, arrangerar, organiserar, protesterar och blockerar. Ni gör på er höjd en banderoll för att flirta lite med an arbetarklass de flesta av er inte ens har någon relation till. När deltog ni senast i en arbetsplatskonflikt? Det måste varit 1933 då ni förbjöd facken och slängde kämpande arbetare i fängelse..."

Detta är ju skitsnack. Vill minnas att en överhängande del av de jag umgicks med inom SUF i Malmö i realiteten var från välbärgade familjer. De nationella jag känner är knegare. Men visst, nationalister har varit dåliga på att ta upp andra bitar än just frågor rörande mångkulturen, det medger jag. Dock så har det ju börjat bli bättre på den fronten.

Säg mig. Hur pass mycket hade arbetarna att säga till om i Sovjet förresten?


   
SvaraCitera

Amigo:

Vi vill ena folket genom folkgemenskap och bygga över de klyftor som finns idag.

Så länge det finns klasser kommer det inte finnas nåt jävla folk. Till den dagen ni äckliga fascister inser det och slutar vara fascister kommer ni att vara fiender till arbetarklassen.


   
SvaraCitera

Amigo:

Säg mig. Hur pass mycket hade arbetarna att säga till om i Sovjet förresten?

Otroligt irrelevant fråga. Hur mycket hade arbetarna att säga till om i nazityskland?

Amigo:

Detta är ju skitsnack. Vill minnas att en överhängande del av de jag umgicks med inom SUF i Malmö i realiteten var från välbärgade familjer. De nationella jag känner är knegare.

Det är knappast ett förvånande mönster; "patriotism" är de lågutbildade och korkade förbehållet, medan socialism tenderar att attrahera mer allmänbildade sympatisörer.

Lite ironiskt egentligen; socialism är inte tillräckligt folkligt, eftersom det är snudd på omöjligt att förklara för pöbeln som under ledning av borgarmedia glatt tjoande nedmonterar fackföreningar och sociala skyddsnät under parollen "makt åt individen" att den individualism de jobbar mot endast kommer att gälla den som har råd med det.

Ditt svar har för övrigt ingenting med den citerade texten att göra; varför kan inte tjänstemän och akademiker vara intresserade av rättvisa, kollektivism och arbetarfrågor? Är du en av de där efterblivna människorna som tror att "arbetarklassen" fortfarande uteslutande består av varvsarbetare, svarvare och gruvjobbare?
Det vore kanske inte så konstigt, med tanke på att "patrioter" huvudsakligen har sin hemvist i arbetslöshet, kriminalitet och annan social parasitism; det vore inte rimligt att begära att den sortens människor ska uppdatera sitt tänkande till innevarande sekel.


   
SvaraCitera

[zzz]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

"Det är knappast ett förvånande mönster; "patriotism" är de lågutbildade och korkade förbehållet, medan socialism tenderar att attrahera mer allmänbildade sympatisörer."

Vad dillar du om? De nationalister jag känner är en brokig skara. Finns alltifrån akademiker till varvsarbetare. Att du uppenbarligen hyser ett stark förakt för människor som inte har rätt utbildning eller rätt social status är för mig bara än ett bevis på att vår politik behövs. Att Nationalister skulle vara lågutbildade är en stor myt. Finns ingenting som stödjer det påståendet.

"Lite ironiskt egentligen; socialism är inte tillräckligt folkligt, eftersom det är snudd på omöjligt att förklara för pöbeln som under ledning av borgarmedia glatt tjoande nedmonterar fackföreningar och sociala skyddsnät under parollen "makt åt individen" att den individualism de jobbar mot endast kommer att gälla den som har råd med det."

Socialismen är ju inte logisk så det är kanske därför folk inte förstår sig på den i allmänhet?

"Ditt svar har för övrigt ingenting med den citerade texten att göra; varför kan inte tjänstemän och akademiker vara intresserade av rättvisa, kollektivism och arbetarfrågor?"

Det har jag aldrig sagt någonting om. Inom den nationella rörelsen så är det ungefär 50/50 när det gäller akademiker och arbetare. Iaf inom Nordisk Ungdom där jag är aktiv och inom ND där jag tidigare var medlem.

"Är du en av de där efterblivna människorna som tror att "arbetarklassen" fortfarande uteslutande består av varvsarbetare, svarvare och gruvjobbare?"

Med tanke på att vi inte lever på 1970-talet längre så är svaret ganska enkelt. Nej! Jag delar ogärna in människor i olika klasser men som jag ser det så är ju telefonförsäljare, städerskor, väktare osv osv inräknat i arbetarklassen. Eller för den delen, underklassen.

"Det vore kanske inte så konstigt, med tanke på att "patrioter" huvudsakligen har sin hemvist i arbetslöshet, kriminalitet och annan social parasitism; det vore inte rimligt att begära att den sortens människor ska uppdatera sitt tänkande till innevarande sekel."

Ursäkta mig men är du dum i huvudet på allvar? Trevlig människosyn du verkar ligga inne med. Var får du allt ifrån? Expo eller?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare


   
SvaraCitera