Forumet - Uppsala Reggae Festival ´09

Uppsala Reggae Festival ´09

773 0 6
Årets festival är över, tälten ihop-packade, ölen uppdrucken och hemresan gjord. Nu är det snart dags att börja planera inför nästa år. Men medan ni väntar kan ni alltid göra er röst hörd i denna tråd för att fördriva tiden lite.

För det här är tråden för Uppsala Reggae Festival ´09 och dess besökare, åskådare, beundrare och värsta fiender - Till för att besvara frågorna: Var ni där? Träffade ni någon intressant UMare? Vad tycker egentligen ni om polisens agerande under festivalen? Hur var maten? Hann ni se era favoritartister? Och den viktigaste frågan av alla; Hur sällan töms egentligen bajamajorna på campingområdet?

Vill ni läsa mer om Uppsala Reggae Festival ur en UMares synvinkel kan ni alltid kolla in:
Festivalutfrågning - Uppsala Reggae Festival ´09

Langos, Ky-Mani Marley och reggaefarfar

En magisk väntan

Prövade på akrobatik, blev ”kroppsbesiktigad ”
Tennsoldaten:

Mycket homofobi där har jag hört, tyvärr.


Tyvärr blir det lätt det, inte mycket men en del. Detta på grund av att homofobin är djupt rotad på Jamaica därifrån många av artisterna på festivalen kommer. Dock så skriver alla artister på ett kontrakt där de godkänner att inte framträda med några sånger med homofobiska åsikter i sig, desamma gäller självklart mot alla folkgrupper enligt svensk lag om hets mot folkgrupp.

Och om man ser till besökarna på festivalen är det inte ens ett litet problem. Även om reggaen är stark så har inte homofobin överförts till de svenska fansen.

Spana också in: