Forumet - Uppsats - tips på hur jag kan göra det intressant?

Uppsats - tips på hur jag kan göra det intressant?

587 0 16
Hej,

Jag tänkte skriva avvecklandet av olja i NkA, men vet inte hur jag ska göra det mer intressant. Tips på hur jag kan göra hela uppsatsen så intressant som möjligt.

Jag hade även tänkt diskutera vad olja egentligen orsakar och så vidare.

Ska jag ha bilder för att göra det mer intressant? Skriva om något mer intressant när det gäller olja? Skriva lösningar på problemet kanske?

Det är bara att ge en massa tips.

Tack på förhand![smile]

Spana också in:

Dream:

Jo, det hade jag tänkt ta med från början. Fler tips?


Nya oljefyndigheter har upptäckts i norra ishavet i och med att glaciärerna smälter. Flera olika länder har redan börjat bråka om vem som har rätt till vilka områden och så vidare.

Irakkriget är intressant i detta avseende. Det första amerikanerna tog i besittning när de invaderade landet, var oljeraffinaderierna.
Dream:

Vad du kan mycket om detta! Vad har du fått allt det här ifrån?


Jag är ganska lyhörd av mig och memorerar det jag tycker är intressant. Jag tycker att oljan dessutom är något som borde ha stannat under markytan. Den var inte menad att tas upp till ytan från första början. [n]
Dream:

Jo, det är sant. Den har orsakat så mycket skada för jorden och för människorna.


Till och med greenpeace anser att oljan inte helt ska sluta användas. Jag gissar på att deras åsikt vad gäller olja dock har mer av strategiska skäl att göra. Dem vill inte gå för fort fram och skrämma bort folk från deras organisation.
Malachi:

Jag gissar på att deras åsikt vad gäller olja dock har mer av strategiska skäl att göra. Dem vill inte gå för fort fram och skrämma bort folk från deras organisation.


Jo, det måste vara så. De tar steg för steg. Och sedan vi får vi väl hoppas att oljan försvinner inom en snar framtid. Det är vad obama strävar efter och vi får hoppas att detta har ett stort inflytande på andra länder.
Dream:

Jo, det måste vara så. De tar steg för steg. Och sedan vi får vi väl hoppas att oljan försvinner inom en snar framtid.


Vi får hoppas det.

Dream:

Det är vad obama strävar efter och vi får hoppas att detta har ett stort inflytande på andra länder.


Nu har ju ekonomikrisen gjort att alla andra problem hamnat i skymmundan. Ekonomin prioriteras i första hand har både Obama och McCain sagt. Vi får väl hoppas på att Obama är den han utger sig för att vara.
Dream:

Vem skulle jag kunna intervjua?


Politiker vet jag inte många som kan tänkas vara värda att fråga, men du kanske finner hjälp från någon av nedanstående.

Greenpeace är ju mycket väl insatta i miljöbrott i stort och kan kanske hjälpa dig om du vill ha information.
[email protected]

Mona Sahlin har till exempel sagt att Sverige ska bli först med att bryta oljeberoendet. Hur vet jag inte att hon har tänkt sig att detta kan gå till, men det kan ju vara intressant att fråga.
E-post: [email protected]
Telefon: 08-7865083

Preems presschef Thomas Ögren kan du kanske också ta kontakt med. Det är ju bra att få information från flera olika håll så att den inte blir ensidig. Preem äger till exempel Sveriges största oljeraffinaderi, Preemraff.
E-post: [email protected]
Telefon: 070-4501001

Lycka till. [y]