Forumet - Uppvaknande

Uppvaknande

437 0 26
Jag började röka brass när jag va 14, innan de hade jag haft ett regelbundet alkoholintag under 1-2 år. Vid 17 års ålder testade jag de 2 stora centralstimulanta droger(Amfetamin och kola). Sedan följde några år av exprimenterande, va inne på opiater ett tag, sen psykadeliska droger. nu några år senare så brukar jag droger ibland, inte allt för ofta enligt mig, men alla har juh olika åsikter om de.

Tänkte kolla me er när ni fick upp ögonen för hur många de egentligen är som knarkar här i vårat avlånga land.

För mig ha de kommit succesivt, från det att jag började röka brass så kan jag se drekt på nån om den personen är bäng, likadant me tjack, kola, lsd(lite svårare me syran men för de mesta brukar mina gissningar stämma).

skriv gärna om ni märker på folk som har tagit vissa droger, om ni alltid har märkt de, vad det är som gör att ni märker de.

Får ursäkta för mina formuleringar, är sämst på att formulera mig när jag skriver. Dock raka motsatsen när jag diskuterar IRL
Jag fick upp ögonen riktigt när jag gick på gymnasiet. helt plötsligt var det skitvanligt att bli bjuden på braj och att man pratade helt öppet om det. tvärtemot vad man gjorde på högstadiet. jag har själv aldrig provat på narkotika, och som jag känner nu har jag inget intresse alls av att prova på.
Men det jag fått upp ögonen mest för, är hur lite folk vet om droger, speciellt de som är narkotikaklassade. Man vet att de är farliga, men inte så mycket mer. och det tycker jag ger fel signaler. för alkohol och ciggaretter är också farligt, men ändå lagligt. Så då kan ju inte de olagliga drogerna vara så farliga..? så har jag hört många diskutera. man vet liksom inte att man kan hamna i riktiga psykoser eller att man kan dö om man är fysisk aktiv (ex dansar) samtidigt som man tar vissa droger, för de höjer blodtrycket och hjärtverksamheten automatiskt. eller att många droger är toleranshöjande, eller att man av vissa droger, (bla. kokain) kan bli beroende efter bara en gång. det är rätt sjukt.. och ändå vågar man stoppa sånt i kroppen, utan att veta vad som kan hända.

Spana också in:

Jag är skitkass på att se på folk vad de är påverkade av. I teorin så känner jag till de flesta tecken och borde egentligen inte ha några som helst problem att peka ut vilken sorts drog någon är påverkad av, men när jag väl stöter på en berusad människa så failar jag alltid på att lista ut vad människan tagit.

Skinhead:

(lite svårare me syran men för de mesta brukar mina gissningar stämma)


Att se om någon är syrad är väl ändå inte svårt? Enorma pupiller och efterblivet beteende, hur svårt är det? [rolleyes]

Nåväl, för att återkomma till vad jag tror är trådens huvudämne så kan jag säga att även jag har genomgått ett uppvaknande. Innan gymnasiets senare år så hade jag aldrig känt någon som jag vetat knarkat, och jag hade heller aldrig sett någon form av narkotika (om man inte räknar cocillana-etyfin [rolleyes]), men när jag väl fick upp ögonen så fanns det helt plötsligt överallt. Men det beror väl kanske på i vilka kretsar man rör sig.
Va riktigt nerrökt när jag skrev detta, så jag satt och tänkte igenom massa grejer och snöade in toltalt innan jag bestämde mig för att starta denna tråden. När jag tänkte på allt jag gjort så kändes de som om man varit igång längre än va man varit.

Skinhead:

Jag är 22 nu


Nu när jag läser igenom detta så ser jag att de ser jävligt dumt ut.

Va som folk, ta en holk
När jag började gymnasiet och började läsa mer om och använda droger mer själv, började jag se att det var fler som knarkade än jag trodde, inte ovanligt att se folk som är pårökta i skolan. Ibland träffar man på någon som tagit kola när man är ute på stan o.s.v.

Inte alltid jag kan se exakt vad folk är påverkade av men ofta kan man vara ganska säker på att det inte bara är alkohol. Jag brukar dock kunna se ganska väl om någon är hög på cb.

Nu använder majoriteten av min umgängeskrets någon sorts narkotika och det ger en falsk känsla av att det är mer accepterat än det är, det kan leda till att man är ltie för öppen ibland.
Jag behöver vakna upp på nytt och denna gången se att det inte är lika vanligt som det ibland känns.