Forumet - Urinvägsinfektion - partnerns fel?

Urinvägsinfektion - partnerns fel?

2701 0 14
Jag har ett återkommande problem. Har urinvägsinfektion jätteofta och har gått till läkarn med det och fått medicin som är skitbra. Men jag vill inte behöva ta piller så ofta, känns inte bra alls. När jag och min pojkvän började ha sex fick jag UVI om jag inte kissade efteråt. Ingen av mina tjejkompisar har upplevt att dom fått UVI om dom inte kissar efter sex. Sen har jag aldrig upplevt att jag fått det med andra sexpartners jag haft tidigare. Läste lite på andra forum och sidor där det stod att det kan bero på att kroppen inte riktigt tål partnerns bakterier och kroppen har svårt att vänja sig vid dom. Kan det finnas någon sanning i det? Jag står helt utan åsikt ang. det här. Jag har verkligen ingen aning. Har min pojkvän FÖR dålig intimhygien? [sad]

Spana också in:

urinrör i både slida och penis innehåller bakterier som kan överföras vid samlag och ge kvinnor infektionen. För att minska risken bör kvinnan därför efter samlag alltid tömma blåsan helt så att eventuella bakterier sköljs ur, säger Carina Bjartling, gynekolog och forskare vid universitetssjukhuset MAS i Malmö.


– Det är oerhört viktigt att poängtera att det inte alls handlar om hygien. Tvärtom gynnas bakterier av överdriven renlighet – slidans miljö bör vara tämligen orörd, säger Carina Bjartling. Inte heller beror det på mannens hygien.


Väldigt frekvent sex kan ge irritation kring urinröret och göra slemhinnan lite uppriven så att bakterier, som oftast finns hos kvinnan själv, kan få fäste. Det kallas ibland Honeymoon-cystit eller Honeymoon disease. Men det är alltså kvinnans egna bakterier som då ger infektionen. Och det är inte sexet i sig som är problemet.
Ååh det är det värsta som finns! [sad]

Är själv väldigt överkänslig just när det gäller uvi, jag kan få det även om jag kissar efter sex.. Men så fort jag känner minsta lilla av det häller jag i mig en massa citron, en halv deciliter kanske, och massor MASSOR med vatten, sen kissar jag så fort jag blir lite kissnödig. Det är viktigt att bakterierna sköljs ut fort så inte det blir värre..