Aviseringar
Rensa alla

Urladdad dator + trasigt uttag


Ämnesstartare

Min dator har sedan jag råkade stöta till batterisladdsuttaget för ca 1½ år sedan ibland inte känt av batterisladden alls. Det brukade lösa sig genom att man bara fifflade lite med sladden. Men igår när jag satte igång datorn så verkade uttaget vara helt dött. Hur mycket man än fifflade med den så känner den ändå inte av sladden och med det så blev det omöjligt att ladda den.
Nu står den urladdad här på golvet utan möjlighet att få i sig en gnutta batteri. Jag har trots allt en ny dator som jag passade på att packa upp idag och vill men externa hårddisken överföra allt från den gamla urladdade datorn till denna nya. Men hur i hela friden ska det gå till? Jag ringde till en datareparatör som sa att han inte var säker på hur han skulle kunna fixa uttaget eftersom han inte trodde att det gick att få tag på nya delar som behövs eftersom zeptodatorer inte är så populära. Så, det jag undrar är, hur ska jag nu gå till väga? Finns det något att göra eller måste jag ge upp helt?


   
Citera

det är säkert en vanlig 2,5"-hårddisk, stoppa den i en fungerande dator

and take it from therererererer


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Klorofyl:

det är säkert en vanlig 2,5"-hårddisk, stoppa den i en fungerande dator

Joo, tanken har slagit mig en flertal gånger men... jag är inte så maxat bra på att pilla i datorer. Är grymt rädd för att göra fel, vill ju inte råka förstöra något [no-no] ...


   
SvaraCitera

köpa ny dator


   
SvaraCitera

Använd en sån här

Oftast sitter hårddisken på laptops tillgänglig så den kan tas ut från sidan. Ofta behöver man skruva bort en eller 2 skruvar för att kunna få ut den, efter det brukar den ha en typ av släde som är fastskruvad på hårddisken för att kunna glida ut och in. Skruva bort släden sen stoppar du bara in hårddisken i en sån som jag länkade.


   
SvaraCitera

Tråden låst på grund av inaktivitet


   
SvaraCitera