Forumet - USA går snart i konkurs

USA går snart i konkurs

2655 0 49

Obama är jänkarnas Gorbatjov typ, hälsosammare idéer men landet är alltför långt gånget för att de skall kunna genomföras, statsskulden kommer att effektivt döda landet redan om 14 dagar (om de inte ändrar reglerna så att landet skall kunna existera under större skuldsättning, något de reviderade redan 2001, så är nog svårt att göra igen).

Här gissar vi eventuella konsekvenser av kollapsen:

Spana också in:

tja, om usa defaultar så är det väl slutet för världsekonomin som vi känner den. vilket är den främsta anledningen att tro att så inte kommer ske, det finns liksom för många som har något att förlora på det, dit räknar jag i princip alla företag och nationer. chansen att de övergår till guldstandarden är minimal, och då återstår bara att de löser problemet inom de ramar som finns tillgängliga. jag är inte ekonom, så jag är inte säker på vad de kan göra utöver att höja skuldtaket. men antingen det eller något annat lär det bli.

På något sätt hoppas jag på någon form och grad av upplösande. Det skulle vara intressent. För jag tror inte att någon kommer att vilja lära av historien iaf det har dom ju inte velat förr.

men lite imponerad är jag över tepartyrörelsen som på allvar ska sänka hela nationen bara för att dom tycker att vårdreformen är kass...


S3ON:
Sådant där har inte intresserat mig förut, så är inte särskilt påläst. Rodnar

nä men då ska jag tala om för dig att 

1. anarkism är en ideologi och inte ett tillstånd. tillståndet heter anarki.

2. tillståndet definieras inte enligt någon vettig teoretiker som "statlig post-apokalyps". anarki är frånvaro av hierarkier och tvång. nya förtrycksformer uppstår snabbt i statens ställe när vi fortfarande lever under kapitalism.