Forumet - USA Tripp

USA Tripp

1650 0 22
Tja

Jag och två kompisar planerar en feting resa till USA i mars men är inte riktigt säkra på vad som kommer att kosta. Vi planerar att köpa en van i New York som vi sedan skall cruisa runt med genom landet, och sedan försöka sälja när den längre inte behövs. Vi har en budget på ca 50 000 kr och vi stannar till pengarna är slut. För dessa 50k skall vi betala resa, bil, mat, boende och nöje. Hypotetiskt verkar detta kunna räcka i runt 2-3 månader, men är det något vi inte tänkt på? Exempelvis försäkring är inget vi lagt in i beräkningarna, men behövs en sådan?

Om någon gjort en liknande resa som vi planerar kan ni vara snälla och berätta om vad man skall tänka på innan man åker. Vad finns det för utgifter vi inte tänkt på?

Tack för svar!
Pellemede:

men är det något vi inte tänkt på?


Tillstånd att vara i landet?

Är inte alls bra på ekonomi och hur mycket saker och ting kan kosta men ni borde nog klara er ett tag med 50K, men spendera pengarna väl och inte på onödigheter.

Ett annat tips kan vara att läsa på om ställena ni ska till utifall att det skulle vara olagligt med vissa saker i en delstat som inte är olagligt i andra.

Roadtrip låter kul för övrigt [y]
Ha det kul!

Spana också in:

S3ON:

Håller med ovanstående, tjäna pengar, bo i er van! Då klarar ni er säkert 2-3 månader!


Ja det är precis det vi tänkt göra! =)
Men lite då och då vill vi ju ta in på hotel och sova lite bekvämare, så en del pengar kommer gå till det.

Finns det något annat som kan kosta, som exempelvis visum eller liknande?
Ska göra det på sommarlovet jag :D ... Farsan och hans kompisar gjorde det som unga xD De var på massa drive in movies och hade bil och körde runt hela landet.


Jag tar den där resan som ett skämt xD 50.000:-!? Dåligt uträknat, tror jag. Om pengarna skulle vara exklusiv till resan så skulle ni kanske klara det... Två biljetteter till typ new york kostar väl runt 12000-14000 för 2 personer. Redan då märker ni att ekonomin rasar. Sedan ska ni ha en VAN... Räkna med att den kostar 20000. Billigare hittar ni väl knappt en beboelig van för?

Bara det är 34 tusen. (Jag avrundar uppåt, annat vore tokigt)

Äta mat ute har jag hört är rätt billigt, vet dock om det stämmer. Beror på hur ofta ni ska äta ute... Eller om ni ska ta med ett spritkök så ni kan laga nudlar i VANEN xD. Ni får då inte en vettig måltid för under 30kr. Dvs. ungefär 180:- dag för 2 pers. Det är 10800 för mat i 60 dagar.

Nu har ni använt 44800:- Men ni har fortfarande BENSIN kvar att köpa. Och ni kommer inte långt med 5200:- för både bensin och NÖJEN. Dessutom tillkommer säkert oväntade utgifter. Men justja! Ni kan sälja vanen! Men vette fan vem som skulle bestämma sig att köpa en VAN av två svenskar på så kort varsel. Dessutom, får man sälja saker i USA utan tillstånd?

Så visst, ni kan klara det. Men tro itne att det blir en lyxig resa, utan ni får leva snålt... Har några tips:

1. Ta lite extra jobb innan ni åker, och tjäna lite mer money!
2. Åk iväg bara under 2, högst 3 veckor. Då kommer ni få mycket roligare för pengarna. (Dock kanske det är det som är roligt. Att vara i USA utan pengar [cool])

3. Skit fullständigt och köpa en van... Hyr en bil istället på typ AVIS så kan ni troligen lämna den till vilken AVIS i landet som helst när ni är tröttna på den. (Hyr en bil ni kan fälla ner säterna på och ligga. (en det går att sova i, går i de flesta lite större nya bilar)

---
Man kan väl stanna i 3 månader lagligt för er som undrar... (har jag för mig)
Pellemede:

Om någon gjort en liknande resa som vi planerar kan ni vara snälla och berätta om vad man skall tänka på innan man åker. Vad finns det för utgifter vi inte tänkt på?


Ska du sova med dina polare i en van i tre månader? Vet såklart inte hur ni är men har svårt att tänka mig något kompisgäng som skulle klara av det utan att gå varandra på nerverna ibland. Skulle nog rekommendera en liten kortare tur alternativt bo större del av resan på hotell så kommer ni nog ha betydligt trevligare.

När jag var i england med en kompis bodde vi i ett rum på typ 10 kvd, rätt mycket större än en van alltså. Även fast vi bara var där en knapp månad blev vi ordentligt trötta på varandra då och då. Man ska inte underskatta vikten av lite eget utrymme ibland.
passaro:

Knappt det.


Grovt räknat som sagt [cute]
Skulle få en hel del hjälp med boende m.m av praktikplatsen där nere isf.
Skulle t.o.m kunna fixa billigare boende nu verkar det som men behöver pengar för att ens kunna åka ner dit ;DPellemede:

Alltså sammanlagt 150 000 kr =D


Haha oj. Ja då borde ni klara er ett tag kanske ;P
laggar28:

Då kommer ni noga fanimej klara er utan problem


Gött att höra! =D

Vet någon möjligtvis om man kan skaffa någon form av kreditkort i USA, för det lär ju inte fungera med det vanliga maestro jag använder i Sverige? Vill kunna föra över pengar från Sverige till mig själv när jag är där, p.g.a att min sista lön kanske kommer precis efter jag lämnar Sverige!
Skaffa ett vanligt VISA eller MasterCard, dem funkar typ över hela världen, förutom t.ex en liten by mitt inne i afrika. På handelsbanken där jag bor tar dem 250:- /året för vare sig du väljer visa eller mastercard...Hänvisar en text från ett annat forum:

Ett vanligt Visa eller MasterCard fungerar GARANTERAT bättre.

De där Maestrokorten fungerar till exempel inte i våra taxibilar. Det är de korten utan relief, där siffrorna inte sticker upp...

Bemöda dig om ett vanligt kort i stället för ett ovanligt! :-)

Det är en helt annan kortkultur i USA och så länge som VISA-symbolen finns på kortet är det irrelevant vad kortet heter. Så länge det itne heter Maestro...! Typ! :-)