Forumet - USA utökar sina trupper i Afghanistan med 20 000 man

USA utökar sina trupper i Afghanistan med 20 000 man

398 0 42
Ja som rubriken lyder. USA ska utöka sina trupper i Afghanistan med ca 20 000 man. För tillfället har man redan 20 000 i landet men man ska nu alltså utöka med dubbla styrkan.

Personligen tycker jag att det är en bra idé så vi kan få stopp för terrorismen en gång för alla. Hur tycker ni andra? Rösta och disskutera.

Bra eller dåligt?

Spana också in:

Jonte6:

Om man inte stoppar terroristerna vad tror du man får då, fred?


okej vi skjuter ner ofattbart många "terrorister" frihetskämpar säjer jag. men deras strids metod är terror ja.

vad tror ni terroristerna vill?

varför slås dom?

jo flera anledningar, deras land är okuperat av "vänliga trupper" dvs amerika, tyskland, england, sverige och många till. dom vill ha ett fritt land helt enkelt.
likadant i palsetina, israelerna tog deras land byggde en fet mur och det som palestinerna gör är å försöka få tillbaks sitt land mot en fiende dom inte kan vinna mot. lika så i Afghanistan och Irak. allt handlar om frihet.
varför skulle annas fransmän vara terrorister under andra världs kriget? jo frihet.

och dom "goda killarna" vill rädda sina intressen i länderna.
Hocke:

vad tror ni terroristerna vill?


Är snarare så att de vill införa sin extremradikala religion över hela jordens yta. De hatar västvärlden pga kristendomen som existerar här och ser sina terroristdåd som ett heligt krig. Att släppa fram terrorismen vore att erkänna sådant som vi i västvärlden föraktar dvs att man behandlar kvinnor som djur t ex.
Hocke:

jo flera anledningar, deras land är okuperat av "vänliga trupper" dvs amerika, tyskland, england, sverige och många till. dom vill ha ett fritt land helt enkelt.


Nej du har missuppfattat det hela. Den nuvarande regeringen och folket i Afghanistan stödjer USA och Nato. Googla på vad Talibanerna införde för regler och lagar under deras regim så kommer du förstå.
USA(Operation Enduring Freedom) bekämpar Talibanerna, studenter av extrem sunnitisk Islam som inte är ett folkslag utan en grupp, och al-Qaida som bedriver träningsläger och liknande i området. Afghanistan är egentligen inte deras land utan det används som tränings- och tillflyktsort för terrorister från flera olika länder. Nu t.ex så kan man räkna med att hälften av alla Talibaner i Afghanistan är från grannlandet Pakistan.
Hocke:

kanske det med. men dom grupperna e små


Nej dom är inte små och dom har inte små resurser.

Hocke:

och om vi skulle vilja radera ut dom så kan vi det så det är inget å va orolig för.


Det är ju uppenbarligen det ingen har lyckats med ännu. Även fast USA har varit i Affe sedan 2001.

Hocke:

va inte sån att bara för några grupper extremister finns så kommer inte världen gå under lixsom.


Ingen tror att världen ska gå under. Det är pga det här:
"Utmärkande för talibanerna är deras kvinnosyn, där kvinnan bland annat anses vara förpliktigad att gå klädd i burqa, en fotsid klädnad som döljer kroppen och ansiktet med enbart en ofta beslöjad glipa för ögonen. Under talibanernas styre förbjöds även kvinnor att arbeta och gå i skolan efter åtta års ålder. Kvinnor förbjöds även från att framföra fordon eller åka taxi utan en manlig förmyndare , och sjukhus segregerades till att gälla antingen män eller kvinnor. I april 1998 utfärdade talibanregimen ett dekret som helt förbjöd kvinnor att lämna hemmet och påbjöd att fönster till hus som bevistades av kvinnor skulle svartmålas, för att undvika att kvinnor syntes ut ifrån gatan. Lärare som utbildade kvinnor i hemlighet riskerade rigorösa straff, ofta förknippade med döden.

Talibanerna hade även ett totalt förbudet mot avbildning av människor, något som i mars 2001 resulterade i förstörelsen av de två gigantiska, antika buddhastatyerna i Bamian. Talibaner har också gjort sig kända för fanatiskt hat mot all sorts musik, som gick så långt att till och med ringklockor på cyklar betraktades som musikinstrument och förbjöds."

Och pga terrorattacker och som med allt annat politik och ekonomi.
jag e respektlös jag vet men två kulturer kan inte dela samma plats helt enkelt.
men okej samla ihop en styrka på 200 000 man å rensa ut vart enda jävel vetja.
men det funkar inte heller. å nej dom är inte små men.....jämför du med ett land som usa så tror jag att dom är väääldigt små

men sovjet failade på 80 talet så...då kan nog alla länder faila på 10 talet med....

men ärligt det enda jag säjer är att hur mycket vi än gör så kommer det alltid finnas sånt. kvittar vad man gör. (förutom total förstörelse och massmord)

och en fråga till: vill vi skicka ner många av våra pojkar att anfalla starkt befästa grottor där många aldrig kommer att kunna komma hem.
om jag vore far till en 18 åring så skulle fan inte han ens få göra det.