Forumet - Utan vänner igen - hur stå ut?

Utan vänner igen - hur stå ut?

697 0 6
Jag blev nyligen av med min enda "vän" och han brydde sig inte om att jag inte ville vara hans kompis längre.

Hursomhelst så känner jag mig ensam och ledsen just nu och vet inte hur jag ska stå ut. Jag vill gärna inte berätta det för mina föräldrar för de vet att han är min enda vän men de vet inte att vi inte är kompisar längre och skulle de veta det så skulle de bara tycka synd om mig. 

Det finns ingen i klassen som tycker om mig för vad jag är, så jag är väldigt tyst och ganska osynlig i min klass, en wallflower helt enkelt. Jag har pratat med princip alla nån gång i klassen men det finns ingen kemi och klassen är jävligt grupperad så man blir i princip utesluten per automatik och det är ju varken kul eller rättvist, särskilt inte när man är superblyg som jag. 

Inga kommentarer

Tråden har 6 svar. Sortera efter:
Jag känner igen situationen. Har själv varit där. Men tro mig, det blir bättre. Men känner du ej att du är trygg i skolan så borde du prata med någon kurator eller byta skola. 
Jag själv slutade gå till skolan, är numera hemma och hjälper mor. Mår mycket bättre! Man behöver några dagar för sig själv och kanske även sin familj 

Spana också in:

Såg att du skrev att du gillar fotboll men inte vill börja i ett lag. Börja supporta en klubb kanske? Gå med i en supporterklubb så hittar du massor av människor som gillar samma lag som dig. Lättare att skaffa vänner därTumme upp
Börja gå på nån innebandy träning(eller nåt annat ställe vars man träffar folk) och hitta vänner så.
Om man kan göra skillnad så ska man inte klaga.
Jag känner igen mig väldigt mycket i de du skriver. Jag må ha en pojkvän men han bor 25 mil bort och vi kan inte alltid träffas. Jag bytte skola i mitten av 8an till den skolan jag igentligen skulle gå på efter 6an för att jag hade min bästa vän där och jag kände typ bara henne där. Så när jag började där så var jag bara med henne och hennes kompisar. (Klassen är väldigt grupperad som din) så jag lärde mig inte känna någon av dom andra. I början av 9an (2017) så gick ja in i en depression så jag var borta från skolan i ca 6 månader och så så tappade jag lite kontakt med min bästa vän. Sen är jag väl var påväg tillbaka till skolan så hamnar jag och min bästis i ett bråk som ja inte vet varför det startade. Men iallafall så efter de så har hon och alla i min klass ignorerat mig eller tittat konstigt på mig så jag känner mig ganska hatad. Som tur är så slipper jag dom om ungefär 17 dagar. Men de har varit tufft att gå igenom. Så jag vet hur de känns att vara ensam i klassen. Jag vet inte vilken årskurs du går men går du mellan 7an och 9an så tycker jag att du ska fokusera på skolan och kanske skaffa dig en vän på snap eller någon annan social app.