Forumet - Utbilda sig till geisha?

Utbilda sig till geisha?

2594 0 49

Spana också in:

Kaaos:

Frågan är bara om jag faktiskt kan göra det om jag flyttar till Japan? (:


Om du inte kan tänka dig att googla på annat än svenska (för om man googlade på engelska så kom det upp perfekta svar, till och med utrustade med information om hur lång/kort du måste vara och hur mycket du måste väga) så vet jag inte om det är supersmart att börja flytta till ett land där du absolut inte klarar dig utan internationella språk.

För övrigt, vet du vad det ens innebär att vara en geisha?
Men, i vilket fall som helst, för att utbilda dig till geisha så bör du vara mellan 15 och 17 år gammal. Du får inte vara över 160 centimeter lång, då anses du vara för lång. Du måste väga över 43 kilo och utbildningen sker alltså i Japan och ingen annanstans, eftersom en geisha är mer än bara en underhållare för män, det är en traditionell säg-typ-galjonsfigur för den japanska konsten.

Det betyder att du måste vara lite mer än bara intresserad av Japan, du måste brinna för kulturen och i princip viga ditt liv åt vad du gör. Utbildningen borde vara runt 4 år lång eller så, och du behöver godkännande från dina föräldrar eftersom utbildningen innebär att du förmodligen måste hoppa av gymnasiet, om du inte bor någonstans där det erbjuds kvällskurser.
Kaaos:

Frågan är bara om jag faktiskt kan göra det om jag flyttar till Japan?


Ja, om du samtidigt passar på att resa något sekel tillbaka i tiden. Och blir etnisk japan. Och tycker att det här med prostitution är asballt.

Mangos är uppenbarligen ännu mer irriterande nu än de var på min tid; då nöjde de sig med att före editkrig på Wikipedia om saker de inte visste ett skit om (se den helt underbart felaktiga svenska artikeln om geishor, t ex.) och starta 10 000 trådar på olika forum om hur man gör för att åka till Japan och bli mangatecknare, nu ska det dessutom resas både i tid och rum, och detta helt utan språkkunskaper.
Gentlernen:

Cool story bro. Jag väntar här medan du tar och lappar hålen i dina historiekunskaper. Jag kan rekommendera Henshall 2004; koncis, lättläst och billig.


http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,393813,00.html

Kort, koncis, gratis.

"Iwasaki sued Golden for breach of contract and a tarnished reputation. The ex-geisha, who now runs a furniture-restoration business, calls the notion that geishas are prostitutes "ridiculous," and was angered at the sex-for-money in Golden's novel. She also objected to the fact that Golden credited her as a source in his acknowledgments; she insists he had agreed to keep her identity a secret."
Randroid:

Kort, koncis, gratis.


En recension av någons påstådda memoarer? Sött. Om du hade lyssnat lite på svenskan istället för att sitta och fappa till Love Hina hade du kanske känt till ett litet begrepp som kallas för källkritik.

Fast alla vet ju att japaner aldrig skulle få för sig att rationalisera eller framställa sin egen kultur i bättre dager.[rolleyes]
Gentlernen:

Sött. Om du hade lyssnat lite på svenskan istället för att sitta och fappa till Love Hina hade du kanske känt till ett litet begrepp som kallas för källkritik.


För det första, jag är inte wapanese på något vis och jag skiter fullständigt i Asiatisk kultur så den där liknelsen känns lagom fånig. [rolleyes]

Gentlernen:

Fast alla vet ju att japaner aldrig skulle få för sig att rationalisera eller framställa sin egen kultur i bättre dager.


Vad tänker du på då? Nanjing? De är rätt ärliga kring det.
Randroid:

Vad tänker du på då?


Du är inte jättepåläst på ämnet japansk kultur och historia, eller hur?

Randroid:

Nanjing


Randroid:

De är rätt ärliga kring det.


Ja, definitivt. Om man bortser från att de:
* fullständigt förnekar att det hela någonsin ägde rum;
* hävdar att dödstalen är upptrissade 10 eller 100 gånger;
* försöker blanda bort korten med anklagelser om att "de jäkla kineserna använder det hela som propaganda mot oss - bu hu;"
* kommer på bortförklaringar i stil med "ja, men armén hade ju faktiskt blivit av med en omtyckt general på grund av kineserna;"
* vägrar ge de tusentals sexslavar som hämtades därifrån upprättelse;
* inte har ett ord om det hela i den stenhårt kontrollerade läroplanen;
* fortfarande förväntar sig att premiärministern ska besöka Yasukuni-helgedomen, där krigsförbrytarna från andra världskriget hedras, varje år.

全然国史知らないな、君​​.

Randroid:

För det första, jag är inte wapanese på något vis och jag skiter fullständigt i Asiatisk kultur så den där liknelsen känns lagom fånig.


Då kvarstår alltså mysteriet kring vad du gjorde istället för att lyssna när din lärare gick igenom källkritik.
Gentlernen:

Och tycker att det här med prostitution är asballt.


Riktiga Geishor var/är inte prostituerade. De är extremt skickliga underhållare som använder sång, dans, instrument och berättelser på ett roligt och flirtigt sätt. De ursprungliga geishorna var män, bara så du vet. De måste även vara mycket intelligenta och ska kunna svara på och diskutera i princip allt som den som anställt vill.

Att de skulle vara prostituerade är en myt som kommer ifrån att prostituerade i japan klädde ut sig till och utgav sig för att vara geishor efter andra världskriget för att verka exotiska.

Har fått detta förklarat för mig av en japansk vän.
Gentlernen:

Du är inte jättepåläst på ämnet japansk kultur och historia, eller hur?


Njae, jag har studerat främst Europeisk historia så det kan jag väl inte påstå. Har väl koll på Sengoku Jidai och WW2.Gentlernen:

Ja, definitivt. Om man bortser från att de:

其实,中国只是日本的殖民​地

Gentlernen:

Då kvarstår alltså mysteriet kring vad du gjorde istället för att lyssna när din lärare gick igenom källkritik.


Det gjorde jag inte, jag ansåg bara att ett uttalande från någon som levt som Geisha var värt något. De fick betalt för umgänge, detta behövde inte röra sig om sex, var allt jag påpekade innan du blev helt rabiat.

Kul att du fortfarande är dum i huvudet Kid, det är mysigt.
Randroid:

Iwasaki sued Golden for breach of contract and a tarnished reputation. The ex-geisha, who now runs a furniture-restoration business, calls the notion that geishas are prostitutes "ridiculous,"


..och du skulle tro på Krister Pettersson om han berättade för dig att han aldrig druckit sprit?

Ifall du ska leta efter fakta så kan du ju börja med att söka den där inte folk gagnas av att inte presentera den.