Forumet - Utbrändhet redan första året, hjälp..

Utbrändhet redan första året, hjälp..

2208 0 54
Rock N Roll !

Hur gör man för att få upp sin motivation till att plugga?
(om den dåliga motivationen inte sitter i slöhet utan depression och utbrändhet?)

Efter tre år i högstadiet, där jag samtidigt tog igen hela mellanstadiet som jag fick diagnoser av min psykolog och började ta tag i mig själv och mina erfarenheter i livet, var jag alldeles slutkörd. jag har alltid haft bra betyg, men jag vet själv att om det inte vore för att jag var så slut och deprimerad så hade jag haft ännu bättre betyg..

Jag är fortfarande totalt slut på skolan, matte har jag räknat hela mitt liv långt mer än andra har gjort, extrauppgifter, extra matteböcker, osv osv osv. [chocked] så varje gång jag ser min mattebok får jag ångest. jag älskade att skriva, men jag är så trött på det att jag bara vill gråta när jag ser en penna.. [cry]

Men nu är det ju inte på lek längre, i högstadiet gjorde ett halvtaskigt godkännt inte så mycket, det var ju bara att samla ihop ett mvg nästa prov. nu går jag ju på gymnasiet och det är engagemang till 100% som egentligen förväntas av mig, men jag orkar inte..

Mina betyg rasar, jag har inte varit i skolan på ett antal dagar och bara tanken att gå dit får mig att villa "försova" mig dag ut och dag in. depressionen är alltså igång igen och psykologen pratar om utbrändhet dessutom...

Så vad/hur gör man för att ta sig ur depressionens hårda grepp?
ta ett ledigt år där du kan tänka och göra vad du vill.
jag blev skoltrött i början av nian, jag började skolka och det ledde till rasande betyg.
så jag gick ut nian med IG i engelska och detta år pluggar jag upp mig två dagar i veckan på IV. resten av tiden praktiserar jag lite smått annars gör jag det jag själv vill lägga ner min tid av livet på.

Spana också in:

Corvette_cat:

engagemang till 100% som egentligen förväntas av mig


jag förväntade mig sj detta av mig sj men så blev det tyvörr inte.. man ska sätta ribban såpass högt som man klarar av.. men om folk runtomkring en säger: jag vill att du ska ha MVG i allt så blir ribban tyvärr högre, men då blir ju prestationen ibland (kanske t.o.m oftast) mkt sämre o man når precis till G.

Sätt ribban såpass högt som du vet att du klarar av, inte högre.. öka sedan med tiden

Corvette_cat:

bara tanken att gå dit får mig att villa "försova" mig dag ut och dag in


gjorde det för mig oxå.. blev en hel del skolk i 2.an o 3.an på gymnasiet.. men det hade ju sina skäl.. dock inte samma som du

Corvette_cat:

Så vad/hur gör man för att ta sig ur depressionens hårda grepp?


önskar jag visste ngn metod där jag bara kunde säga att såhär o såhär ska du göra så är det löst.. men mitt svar på frågan är väl egentligen Gud.. om du inte är troende så kan du ju iaf testa o bara säga "Gud hjälp mig ur denna depressionen" så ska du se att Han hjälper [y] men annars är det det jag sa förut... sätt ribban såpass högt som du vet att du klarar av, inte högre
mörknäs:

bättre än att inte orka längre än mitten av tvåan, sjukskriva sig och inte orka återuppta studierna senare, amirite?


Pja, då har man åtminstone en möjlighet att göra klart studierna och få ett bättre snitt. Jag menar med ett gräsligt lågt snitt hamnar man ju ändå i kassan på ICA. Om man nu inte scorar högt på HP, vill säga.

Det jag vill få fram är att det alltid finns två sidor av myntet.
DPope:

en mitt svar på frågan är väl egentligen Gud..


Wow, är du på riktigt? =]
Jag är troende, oo jaa..

mina föräldrar anser att jag ska ha mvg i allt i princip.. kommer jag hem och säger att jag fick vg på ett prov frågar dem mig varför jag inte fick ett mvg.. inte "vad kul. vad var det du missade?"..
så pressen är hög..
samtidigt som jag ser mina läxor att växa mer och mer, medan färre och färre blir gjorda.. "/
jag har så mkt på sidan om i livet som krånglar att jag inte orkar med skolan..
och även när jag har tid så känns det så otroligt jobbigt att bara vara i skolan.. "/
Irrelevante:

Pja, då har man åtminstone en möjlighet att göra klart studierna och få ett bättre snitt. Jag menar med ett gräsligt lågt snitt hamnar man ju ändå i kassan på ICA. Om man nu inte scorar högt på HP, vill säga.


beror väl på vad man vill studera vidare? finns ju gott om utbildningar med fler platser än sökande.

Irrelevante:

Det jag vill få fram är att det alltid finns två sidor av myntet.


det är ju sant, men att få skiten avklarad känns vettigare än att inte få den avklarad. om det nu är alternativen som finns, vilket det väl inte är i varje fall, men rätt många iallafall. det är jag rätt säker på.
Irrelevante:

Det jag vill få fram är att det alltid finns två sidor av myntet.


Nu får du det att låta som att jag är en lat jävel som tror att livet ska vara en dans på rosor.

Jag har haft ett helvete i skolan, vad gäller betyg osv, jag är duktig som fan enligt folk, men lärare tycker oftast att jag är lite obstinat, så hela skolans gång är en ständig fight mot förutfattade meningar osv.
men fast än det hela tiden har gått mig emot med skolan, så har jag kämpat vidare och gått ut nian med fina betyg. så jag har inte slöat mig igenom allt, snarare tvärtom, kämpat som en idiot. till vilken nytta egentligen? jag kämpade med plugget för att komma till nästa plugg, där jag ska kämpa för ännu nästa plugg, för att få ett kneg.. hej och hå vad inspirerad jag känner mig..

Jag är totalt utbränd på skolan och livet, så mycket tjafs som jag har måsta vara med om. snacka om två sidor på myntet du. .
varje skoldag innebär ett krig med mig själv och mina klasskamrater plus lärarna på skolan.. det är inte kul längre.. jag orkar inte mer... "/