Forumet - Utebliven mens

Utebliven mens

845 0 9

Spana också in:

Vapnet:

Kan läkaren se om jag fortfarande har mens eller ej? typ genom prover och så antar jag?


Om du inte får mens bör du prata med en läkare om det. Om det beror på att du väger för lite så betyder det att du ligger på en väldigt ohälsosam vikt. Be om en remiss till någo som kan hjälpa dig med eventuella ätstörningar och kräv att få någon form av samtals terapi.

Vapnet:

Är viktuppgång det enda sättet att få mensen tillbaka?


Mens kan försvinna spontant hos vissa ibland p.g.a. stress eller bara av slumpen. Man kan då tvinga tillbaka den m.h.a. p-piller eller annan hormonell medicin. Jag vet dock inte om så är fallet när mensen försvunnit p.g.a. malnutricion (fint namn för att man äter för lite och har näringsbrist). Om du har svårt att äta, men vill bli frisk och må bra finns det näringsdryck som du kanske kan få utskrivet av läkare. De är ingen ersättning för mat, men äter man väldigt lite, så kan de hjälpa en att hålla näringsvärdena under gränsen för näringsbrist.

Din läkare kan m.h.a. blodprov se om du har näringsbrist. Be om att få göra ett sådant.
Vapnet:

Okej okej undrade bara om någon annan kunde se/märka det mer än jag själv (genom att inte beskåda det med egna ögon då dvs. )


Även om mens är jobbigt så är det något som alla kvinnor skall ha. Försvinner den är det inte bra, och ett tecken på att din kropp mår piss. Ingen vill dö i förtid, sabba immunförsvaret eller utsätta sig för föhöjda risker för i princip alla sjukdomar, eller hur? Att som 16-åring vara nära benskörhet eller få håravfall är inte kul, du vill inte uppleva det. Det kan vara väldigt svårt, men, att må bra är något som är värt att sträva efter.