Forumet - Uteblivet svar på klamydiaprov

Uteblivet svar på klamydiaprov

2484 0 15
Hej ni,

jag köpte ett klamyidatest för kr 298 (ett sådant här man skickar in) då tiden på ungdomsmottagningen jag fick var för långt fram för mitt tålamod. Jag köpte detta prov 4/10 (alltså för tre dagar sedan) och IDAG fick jag svaret "Inget analyssvar kan ges.

Orsaken till detta är:

”På grund av tekniskt missöde kan inte ditt prov analyseras.”

Du får ett nytt gratis provtagningspaket hemskickat till dig genom att klicka på knappen nedan. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss."

Visst, tack, gött att jag får ett gratis prov men de utlovar svar på 24 timmar efter de mottagit det och detta har ju både dragit över på tiden samt inte ger något svar. Är det jag som gjort testet "fel" eller är det deras maskiner eller vad det än är de använders fel?

Då jag bor hemma så känns det inte så jävla roligt att få hem ett klamydiatest på posten, men nu har jag ju ändå beställt hem det där gratis testet i och med att... jag behöver testa mig. Men nu måste jag vänta två jävla dagar till.

Skall jag skriva ett argt mejl och fråga vad fan som är på gång eller skall jag vara passivt aggressiv och vänta på det där jävla testet? Känns så jävla ogött att göra om hela proceduren då jag nu gått och väntat på svaret och nu måste jag vänta igen. Detta är också jävligt jobbigt för mig i och med att jag är rädd för sjukdomar samt infektioner vilket leder till att jag blir kaosig och tar till vissa sämre sätt för att lugna mig (nej tar'e lugnt ingen alkohol).

VAD GÖRA?
VEM SKA TA ANSVAR FÖR DET HÄR NU DÅ? *Magnus Betnér-referens*
Det blir väl det jag får göra. [cry][cry][cry][cry]

orka att jag typ förstör för en annans sexliv i och med detta. Fast ja, han jag var med sa att han var ren (i och för sig hade vi ytterst lite oskyddat sex) och sen kom han med att han visst hade haft sex med någon oskyddat "ja men hon sa att hon var testad så!". Dessa människor alltså [cool]

Spana också in:

Ta det lugnt. Och stick till ungdomsmottagningen. Det är bättre det än home-tests.

Såna där hemtest tar bara urinprov, och testar således inte efter klamydia som kan finnas på andra ställen i kroppen. Typ svalg, anal, och det funkar inte särskilt bra om du är tjej heller :P

Jag vet inte vilket kön du är eller vilka sexuella äventyr du varit med om. Men jag utesluter inget. Bättre du lallar väg till närmaste ungdomsmottagning och gör en gedigen genomgång. Testa dig gärna för annat då också.

Mvh

Moralkärringen.
antagligen har det väl blivit fel med testet, att du när du gnuggade runt den inte fick upp ngt, eller om du råkat snudda den på något annat så att det blir knas. Eller så har de av någon konstig anledning inte kunnat läsa av det eller råkat klanta sig. Tycker det är schysst att du får ett nytt gratis iaf. Men förstår att du är otålig.
Skickade dem ett mejl nyss, har nämligen inte fått svar från testet jag skickade in i tisdags heller

"Hej!

Jag heter ()och köpte förra tisdagen (4 oktober) ett klamydiatest för kvinnor (av RFSU) på Medstop för ungefär 300kr. Jag fick vänta till fredagen (7 oktober) för svar från er hemsida, vilket inte var ett svar utan det talade om att det hade skett ett tekniskt missöde och att jag skulle få ett nytt gratis test. För det första är jag missnöjd med att jag fortfarande var tvungen att betala för testet som skulle ge mig svar inom 24 timmar vilket det inte ens gav svar om jag har klamydia eller inte utan bara att det skett ett tekniskt missöde. För det andra så skickade jag in mina uppgifter och fick ett nytt gratis test på tisdagen den 11 oktober, och skickade in det innan posten blev hämtad. Nu har det stått " DNA från ditt prov analyseras." och att det är på analyssteg 2, och idag är det torsdagen den 13 och jag har ännu inte fått svar.

Jag vet inte riktigt om jag skall vända mig till er eller till RFSU som produkten är gjord av, men jag vill framföra att jag känner ett stort missnöje med eran tjänst och undrar vad det är som kan ha gått fel.

Min personliga analyskod är ~~~~~

Tack på förhand!"

jag blir så suuuuuuuuur
jason:

Såna där hemtest tar bara urinprov, och testar således inte efter klamydia som kan finnas på andra ställen i kroppen.


Har du smittan i dig så syns det oavsett. När du testar på vårdcentral, ungdomsmottagning eller sjukhus är det även där bara urinprov som gäller (eller ibland topsprov för tjejer). Vad gäller klamydia, that is.