Forumet - Utredning och behandlingshem?

Utredning och behandlingshem?

3260 0 24
Vad krävs för att man ska bli inlaggd på ett behandlingshem?
Alltså inte för drog- och alkoholproblem utan mer psykiska saker. Som självskada och sånt?

Och vad jag förstått är det soc som gör en utredning. Vilka frågor ställer dom? Hur går själva utredningen till?
Foxiesnow:

Alltid redo sir!


Bra! Börja med att läsa riktigt deprimerande och självskadande böcker. Bra författare är Virginia Wolf och Silvia Plath. Du bör lyssna på självskadande musik också, såsom Kent, Broder Daniel och Håkan Hellström. Detta är ett bra underlag för att dom verkligen ska tro att du är psykiskt belastad och förstörd.

Alla frågor som rör familjen är det bara att svara så icke trevligt på som möjligt. Typ, pappa som tafsar och sådant är saker som ökar chansen för att just DU ska få komma bli inlagd på en av statens angenäma anstalter! Utredningen kommer vara grundlig, så du måste ha bra med material som kan visa att du är mer eller mindre lämplig att få vistas med oss andra vanliga människor i samhället.

Så surfa på skumma sidor! Läs konstiga böcker! Bli kommunist! Skaffa en låtsas kompis! Jag vet att allt detta låter jättesvårt, men sen är det ju så att det inte är alla som får vara med i den exklusiva klubben som staten driver, och därför är det så höga intagningskrav!

Så om du är redo, ANTA UTMANINGEN IDAG!

Spana också in:

Foxiesnow:

Och vad jag förstått är det soc som gör en utredning.


Nä, om det inte handlar om droger lr att du har det dåligt hemma, utan det beror på psykisk sjukdom kommer dom anse att det är psykiatrins ansvar. Det är då psykiatrin som får genomföra en utredning och se om du är tillräckligt sjuk för att satsa pengar på. Man ska va rätt så däven för att komma in/vara i behov av dygnet runt vård och inte klara att ta hand om sig själv. Annars kommer de föreslå öppenvårdsbehandling.
Wild:

Man måste vara ganska sjuk i huvet om man som 16 åring blir inlagd på psykhem. Då har man ju ett antal skruvar lösa


vadå? jag blev det ju när jag var 14? och jag kämpade mig ju fan dit! på den tiden tyckte jag det var lite status liksom! så man kunde sitta där med ett gäng emosar och skryta om hur man åkte in och ut på psyk. att man fått nya tabletter utskrivna med anti-deppresiva och stesolid och all annan skit. att man hade permis från behandlingshemmet och att alla var så jävla sjuka i huvudet!
men det är någonting man kan ångra liksom...


men sen till frågan som bruden ställde som ville in på behandlingshem. det är inge vidare asså. har du bra päron och sånt skulle jag verkligen inte rekomendera behandlingshem! verkligen inte!
man blir liksom satt i en miljö får se helt sjuka grejer som man inte vill se liksom! tar du inte droger nu så kryllar det på ställena och en del har ju svårt att stå emot och ibland vet man ju inte va det är för skit "kompisarna" ger en liksom. även fast det är ställen för folk som bara e deprimerade existerar drogerna.

ska inte föreslå BUP eftersom dom e lite som det är liksom. däremot tkr jag att privatvården är bättre.
och väljer man BUP så välj en KBT (KOGNETIV BETEENDE TERAPI?)
allt shit dom gör med drömtolkningar, sitter och analysera bilder man tvingas måla och det är mesta dels flum så.
lycka till lr nått!
angel_dead:

vadå? jag blev det ju när jag var 14? och jag kämpade mig ju fan dit! på den tiden tyckte jag det var lite status liksom! så man kunde sitta där med ett gäng emosar och skryta om hur man åkte in och ut på psyk.


angel_dead:

att man fått nya tabletter utskrivna med anti-deppresiva och stesolid och all annan skit. att man hade permis från behandlingshemmet och att alla var så jävla sjuka i huvudet!
men det är någonting man kan ångra liksom...


Tur att du inte var lika skev som jag trodde, [rolleyes]. Och du lär ju lida av bekräftelsebehov om du tycker det är fräckt att åka in på hispan
Vad som gör att du hamnar på behandlingshem är iaf när man uteslutit samtliga andra alternativ. Finns väl inget som man direkt kan gå efter, men om inte skolsituationen funkar, och inte hemma, och man anser att du behöver dygnet-runt-vård men samtidigt inte är så illa däran att det är psyk du ska hamna på.
Foxiesnow:

Vilka frågor ställer dom? Hur går själva utredningen till?


och hur utredningen ser ut beror på vad som ska utredas. I en utredning vars syfte är att komma fram till enbart en diagnos så får du göra diverse tester, och man går igenom din uppväxt, tar reda på om du haft några sjukdomar som spädbarn och såntdär.
Sen kan det kallas utredning fast man inte tänker ställa en diagnos, fast man oftast blandar in diagnosfrågan i det hela ändå. Då utreder man hur situationen för närvarande ser ut för att veta vilka åtgärder som behövs, och blandar i större utsträckning in hela familjen i det hela.
framtidstron:

dygnet-runt-vård men samtidigt inte är så illa däran att det är psyk du ska hamna på.


behöver det inte vara ju. behandlingshem skulle kunna vara ett altenativ. psyk e förvaring och man e sällan där mer en ett par veckor. ovanligt att man sitter på ungdomspsyk i ett år i sträck liksom.
och hur samhället gör och hur det ska fungera e ju helt olika saker.
idag spärrar man ju in folk som behöver vård på ungdomsanstalterna för dom behöver någon som ser till dom dygnet runt och det inte finns pengar eller plats på dom andra ställena som psyk.
[sad]
angel_dead:

ovanligt att man sitter på ungdomspsyk i ett år i sträck liksom.


Nä, men om man är galenpsykotisk ligger man nog kvar på psyk tills man inte är galenpsykotisk längre.
Det som skiljer behandlingshem och psyk är ju OCKSÅ att behandlingshemmet ofta är en långsiktigare lösning, att hamna på ett sådant är ett mer uttänkt alternativ, medan psyk är en akut åtgärd liksom.

angel_dead:

idag spärrar man ju in folk som behöver vård på ungdomsanstalterna för dom behöver någon som ser till dom dygnet runt och det inte finns pengar eller plats på dom andra ställena som psyk.


Du har ju själv tagit en behandlingshemsplats för en sådan unge, så skäms på dig.
angel_dead:

hur då skäms? jag behövde ju den platsen?


angel_dead:

och jag kämpade mig ju fan dit! på den tiden tyckte jag det var lite status liksom! så man kunde sitta där med ett gäng emosar och skryta om hur man åkte in och ut på psyk.


eh, ja, låter ju verkligen som att du hade ett stort behov av det, ja.
hallå, du erkände nyss att du kämpade för att komma dit för statusen det innebar.
angel_dead:

aha. men e inte det rätt fräckt då?
du e bara avis! att vara på psyk e i emosarns värld som att hänga vid Spy Bar.


för det första, det är inte fräckt. kanske om man är en fjortis utan kompisar, inte annars. för det andra, avis på dig? det måste ju vara denna veckas skämt.

om jag hade betett mig som dig, hade jag förtjänat ett nackskott