Forumet - Utskriven från skola, hjälp!

Utskriven från skola, hjälp!

2226 0 4
Hallå.

Vet inte riktigt hur jag ska börja men, som rubriken lyder jag har blivit utskriven från min skola pga av för hög frånvaro. Jag mår dåligt utav detta för jag vet att det är viktigt med skola och mina föräldrar tycker självfallet att skola är jätteviktigt och dem är besvikna på mig. Jag vet att allt är mitt fel och jag känner mig sjukt dum nu när det väl har hänt. Hur tar jag mig tillväga för att söka in på IV programet nästa termin/år igen?

Men samtidigt som jag vill gå skola och ha en utbildning känner jag att det är jobbigt, om jag nu skulle gå in på IV programet igen nästa år skulle det betyda att jag är 18 år gammal och blir minst klar med mina betyg när jag är 19 år. Ni kan göra räkningen själva, jag är alltså 23 år om jag nu tar studenten. Finns det någon gräns på ålder när det kommer till gymnasiet?

Finns det något enklare sett att plugga någon utbildning?
folkhögskola är väl vad studievägledare rekommenderar personer som du. Gymnasiet får du börja senast det år du fyller 19, och föräldrar är försörjningsskyldiga under din gymnasietid, dock längst till du fyller 21. Jag blev själv utskriven förra terminen men fixade det nu genom att byta skola. går nu tvåan och allt funkar fint. hade jag inte fått den här möjligheten hade jag mest troligt sökt till folkhögskola.

Spana också in: