Forumet - Utslag på halsmandlarna

Utslag på halsmandlarna

4169 0 27
Det kliar något djävulskt i halsen. Jag har försökt köra ner isglassar, det lindrar lite, men nu är glassarna slut, och då har jag övergått till att klia med tandborsten.
Jag har spanat ner i halsen med en spegel och ser en massa vita utslag på halsmandlarna. [shake]
Vad är det för något?

Jag hostar även upp oranga klumpar som smakar spya, det kanske är spya.

Är det normalt att få utslag på halsmandlarna när man är förkyld lr är det inte en vanlig förkylning?

Spana också in:

Utslagen:

år halsfluss över av sig själv om man låter det vara?


Det tar nog lång lång tid och gör väldigt ont. Vet att Geiger som inte tål antibiotika fått gå med det länge och att det var mkt smärtsamt.


Utslagen:

Tar dom blodprov lr tops på bollarna prov?


Man brukar få ta ett stick i fingret för att säkerställa att en infektion finns i kroppen, och få en sådan där glasspinne duvet nedkörd i halsen.
isola:

glasspinne


Okej. Men jag tycker det känns lite pinsamt att ringa vårdcentralen igen, för jag var där i förrgår pga att jag har öroninflammation. Jag hade ont i halsen redan då, men mera ont i örat. Så jag glömde bort att berätta om halsen. Doktorn inspekterade bara öronen i typ 30 sec. Det gjorde ont så jag sa Aj. Då sa han "Men gör doktorn illa dig" [shake]

Ja men idag är halsen värre än örat, fast jag hör fortfarande inget på ena örat men de gör inte så ont.
Utslagen:

flammation. Jag hade ont i halsen redan då, men mera ont i örat. Så jag glömde bort att berätta om halsen. Doktorn inspekterade bara öronen i typ 30 sec. Det gjorde ont så jag sa Aj. Då sa han "Men gör doktorn illa dig" [shake]


Underlig doktor, då skulle du sagt att ja pga jag har ju ont i örat och det är därför jag är här :S
Fick du antibiotikabiller för örat? Då hjälper de nog mot halsen också, ring sjukvårdsupplysningen och fråga!
isola:

Mm du vet nog bättre än doktorn


Om doktorn sa att det var starkt var han nog snäll mot patienten. Kåvepenin är förstahandsval på staflykockinfektioner (om de sitter sålunda att man ger penicillin alls!). PcV kallas det rätt ofta, i Sverige så är det Kåvepenin som är märket på substansen. Jag fick 1g*2ggr/dag i 10 dagar när jag hade halsfluss.
Hampie:

Kåvepenin är förstahandsval på staflykockinfektioner (om de sitter sålunda att man ger penicillin alls!). PcV kallas det rätt ofta, i Sverige så är det Kåvepenin som är märket på substansen. Jag fick 1g*2ggr/dag i 10 dagar när jag hade halsfluss.


Jag har haft halsfluss många ggr och bara fått kåvepenin en enda gång varav andra gånger annat preparat.
isola:

Jag har haft halsfluss många ggr och bara fått kåvepenin en enda gång varav andra gånger annat preparat.


Lustigt. PcV är förstahandsval, eller Erytromycin eller klindamycin vid penicillinallergi. Men, läkare brukar inte göra som de blir tillsagda utan kan göra de mest lustiga saker ibland :). Hur som helst, Kåvepenin är inte ‹superstarkt› utan standard, standard, superstandard-antibiotika som i princip bara biter på strepto- och stafylykocker :).
Hampie:

eller klindamycin vid penicillinallergi. Men, läkare brukar inte göra som de blir tillsagda utan kan göra de mest lustiga saker ibland :). Hur som helst, Kåvepenin är inte ‹superstarkt› utan standard, standard, superstandard-antibiotika som i princip bara biter på strepto- och stafylykocker :).


Jaha. Jag har som sagt bara fått det en av alla gånger jag gått till vårdis för halsfluss och andra influensasymptom.
Utslagen:

Går halsfluss över av sig själv om man låter det vara?


Jag gjorde detta, rekommenderar ej. Jag fick hög feber [no-no]

Min moster som är sjuksköterska blev jättearg på mig, eftersom det tydligen kan vara farligt att ej behandla vissa typer av halsfluss. Det var något om att det kunde gå ner i hjärtan och blahblah lyssnade ej så noga [blush]