Forumet - Utveckla egen mp3-spelare

Utveckla egen mp3-spelare

692 0 14

Spana också in:

enhimmelskdrog:

träffat några från mina trakter än eller, höhö[cool]


Vad är dina trakter? [blush]
Har typ träffa folk från hela världen =O Mest indier dock [n]
Fan asså det finns inga indier med snygga bröst =(

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Åtta:

Använder ett format som inte är stängt? Typ ogg.

Eller så är man vettig och använder ett bibliotek istället för att skriva ett helt eget. [tard]


Men jag vill jag vill jag vill [cry]
Floppsen:

Men jag vill jag vill jag vill


Du kan väll skriva något program som automatiskt konverterar .mp3 filer till .ogg filer när dem läggs in i din "mp3"-spelare, på så sätt hade du inte behövt bry dig om att mp3 är ett stängt format, om du ej kommer på ett sätt att göra det så kan du i värsta fall reverse-engine:era någon gratis mp3-to-ogg converter för att få en inblick i hur det är uppbyggt..
Floppsen:

Jag vill utveckla en egen mp3-spelare. Jag behöver därför veta hur mp3-formatet är uppbyggt i detalj och hur jag tyder det, vart får jag tag på den informationen? [sad]

Hittar bara värdelös info [sad]


För att kunna förstå mp3, jpg och liknande format måste du läsa en hel del mer matematik (än man vanligtvis gjort när man är 19). Det man får ut ur en mikrofon är en spänning som till frekvens återger spektrat i ljudet och i amplitud är ungefär proportionellt mot ljudstyrkan. För att definiera ljudstyrka, spektrum osv ordentligt krävs mer text. Wav-formatet har oftast två kanaler som vardera sparar signalens amplitud på en skala på vanligtvis 16 bitar och med en frekvens på 44100Hz. Detta är då tillräckligt för att teoretiskt kunna återge 20kHz (även om nästan inga högtalare kan spela i närheten av 20kHz och ingen människa kan höra det). MP3 delar istället in tiden i diskreta tidsintervall och väljer ut de viktigaste frekvenskomponenterna, klipper övertoner och ökar basen aningen. Frekvensanalysen görs med FFT. Principen är att spara spektrumet istället för rådatan (eftersom signalen i musik är väldigt redundant till sin natur, eller iallafall den del vi lyssnar på). För i tiden periodiska signaler är det mycket smartare att bara spara frekvenskomponenters amplituder.
Jag hoppas du nu förstår bättre än att bara skriva en encoder själv - det går, men det är för mycket jobb om du inte är bra på matte.