Forumet - Vad är den ideologiska skillnaden mellan SvP och SD?

Vad är den ideologiska skillnaden mellan SvP och SD?

2972 0 52

Spana också in:

SvP vill verka för ett svenskt Sverige, av svenskar, för svenskar och vill helt stoppa den utomeuropeiska invandringen. SvP vill även granska samtliga uppehållstillstånd och medborgarskap som delats ut till utomeuropéer efter 1975 och skicka tillbaka så många som möjligt av dessa. Vi utesluter nästan aldrig någon medlem såvida den inte gjort sig skyldig till mycket grova brott, ex brott mot barn och våldtäkt.

SD vill fortsätta ta in invandrare, även om man vill begränsa den till 90% och anser att alla kan bli svenskar, så länge man delar vår kultur och förstår språket. De har anpassat sin ideologi och lagt nationalism åt sidan för att bli godkända av etablissemanget och utesluter personer för jämnan som är ett hot mot partitoppen.

En ganska markant skillnad med andra ord och äkta nationalister bör inse att SD inte är lösningen på problemet med mångkulturen då de inte skiljer sig ett dugg från resten av landsförrädarna i riksdagen.

Olycklig: SvP vill totalt förbjuda Invandrare.
SD vill ha en humant reglerad invandring.
Greken: SvP är såvitt jag förstår inriktade på hudfärg och dylikt, motverka "rasblandning". SvP är det demokratiska alternativet för nazister.

SD vill bara reglera invandringen då den skadar Sverige ekonomiskt samt värna om svensk kultur.

Tumme upp Ska också tilläggas att SvP inte är demokratiska utan på sikt vill avskaffa demokratin.
space: Någon som vet?
Extremt stor skillnad. SDs politik är i grunden konservativ, man värnar om gemenskap, trygghet, sammanhållning som genomsyrar sin politik. SVP är i grunden nationalsocialister och värnar därför bara för de som har rätt etnicitet och ras, dessutom hyser man stark aversion gentemot folk med fel hudfärg eller etnicitet. 

Sedan finns det väl också ett visst mått av nationalism i båda partierna men den ter sig väldigt olika i de olika partierna. Nationalismen i SD består av att man värnar Sverige, kulturen och det som är säreget med Sverige, medan nationalismen i SVP består av att man värnar det etniska svenska folket.

SD står ärligt talat närmare Vänsterpartiet än vad man står SVP.