Forumet - Vad är det bästa sättet att undvika segregering?

Vad är det bästa sättet att undvika segregering?

875 0 10
Själv tycker jag att det bästa vore att sprida ut invandrarna och inte bara lägga alla i failade miljonprojekt [y]

Alternativt att man utbildar invandrarna bättre så de får bättre jobb och pratar bättre svenska så de blir mer integrerade i Svenska samhället [y]


Vad tycker du?


(segregering är typ när olika folks skiljs åt beroende på deras ursprung, alltså tillexempel "alla irakier bor i rosengård" och så vidare).

Spana också in:

McLuver:

Sprida ut invandrare (Du röstade på detta alternativ)


McLuver:

Släppa in mindre invandrare


McLuver:

Kunna Svenska för att få bo i Sverige


Sverige ska släppa in så många invandrare som det klarar av att integrera. En godkänd integrering är inte att alla invandrare samlas i ett ghettoliknande område. En del av integreringen ska vara svenskutbildning.
McLuver:

Motverka rasism bland Svenskarna (Du röstade på detta alternativ)


McLuver:

Bättre utbildning och bättre jobb


Dessa två av dina alternativ, samt släppa kulturhesten. Låt folk vara en del av den kultur de känner mest gemenskap med, skit i vilken som kommer från vilket påhittat område. Sluta böla om att vi måste värna om den och den kulturen, att viss arkitektur skulle vara "svensk" och bla bla bla. Den kultur folk vill ha är den som klarar sig, den kultur ingen vill ha dör ut. Svårare än så är det inte. Om ungdomar inte bryr sig om kristna värderingar, inte vill sjunga psalmer på skolavslutningen och inte vill dansa midsommarstång så låt dem slippa. Att ge konstgjord andning åt utdöda traditioner är bara korkat.

Angående motverka rasism så handlar det även om en mer tolerant inställning till kultur, folk har en tendens att förenkla och generalisera så att om en som inte är som man själv är dum så är alla som inte är det dumma. Ett exempel är en tråd som skapades här på UM där en UMare deklarerade att bara för att invandrarna i hennes klass var jobbiga (enligt henne då alltså) så var alla invandrare dumma i huvudet och lata. Sådan idioti måste motverkas eftersom att det är så rasism skapas. Rasistiska rörelser måste också aktivt motarbetas eftersom att dessa är de som göder sånna här generaliseringar genom att spela ut folk mot varandra. SD t.ex. spelar ut pensionärer och andra folkgrupper mot invandrare och tjafsar om hur mycket invandringen kostar och hur mycket av dessa pengar som kunnat gå till det och det. Man väljer ut en grupp i samhället och attackerar denna och påstår att den stjäl från andra grupper, trots att det egentligen rör sig om enormt små siffror jämfört med vad din arbetsgivare tar ifrån din lön varje månad, hur mycket pengar som fifflas bort inom företagens bokföring varje år, etc. Kapitalet till att tillfredsställa båda grupperna och många fler finns tillgängligt här i Sverige och räcker till många fler länder än bara oss. Inför förmögenhetsskatten igen t.ex., där regnar det in flera miljoner på nytt. Bara en sån sak skulle ge enormt mycket mer skattepengar tillbaka än att skära ner på invandring. De enorma bonusar som finns inom både statliga och privata företag, de överdrivna politikerlönerna (särskilt inom Europaparlamentet), de stora räddningspaket som betalas ut till banker, etc. Dessa pengarna är flera gånger fler än kostnaderna för invandringen. Genom att splittra arbetarklassen och spela ut olika grupper inom den mot varandra så bevarar man dessa sociala orättvisor istället för att motverka dem. Genom att fokusera på småsummor i jämförelse med de riktigt stora summorna så skyddas de verkliga tjuvarna.

Och med bättre utbildning och bättre jobb syftar jag främst på att man enkelt skulle kunna skära ner arbetsdagarna och plötsligt ha dubbelt så många jobb till alla som behöver. Man skulle kunna utrota arbetslösheten på nolltid genom att dela jobben. Arbetsgivaren har ofta flera gånger högre lön än arbetarna, ta bort denne och demokratisera företagen så finns det helt plötsligt möjlighet med högre lön åt alla trots att alla arbetar hälften så mycket. Arbetslöshet och marginalisering av enskilda grupper är det som skapar de motsättningar som sedan leder till rasism från båda hållen.

Ett annat sätt att motverka segregation är att sänka bostadspriser, bygga billiga hyresrätter och dylikt. På så sätt koncentreras och isoleras inte invandrare, som oftast är mycket fattigare än svenskfödda av uppenbara anledningar, till skitiga förorter. Inte för att invandrartäthet skulle vara ett problem, men att segregera folkgrupper på detta sätt skapar ett "vi/dem"-tänkande hos folk eftersom att man därmed inte träffar folk ur de andra grupperna och därmed ser dem som något konstigt och ovanligt när man väl träffar på dem. Ett tydligt exempel på detta är att Sverigedemokrater och andra mer öppet främlingsfientliga partier och grupperingar är större på de orter och i de bostadsområden som är mest "svenska". I Lund-området t.ex. är SD störst i Kävlinge, Arlöv och andra ställen där det knappt bor invandrare överhuvudtaget.

Sammanfattning:

1. Mindre fokus på kultur och etnicitet, mer fokus på ekonomiska orättvisor.

2. Mer jämn bostadspolitik, för att motverka segregation och alienation.

3. Fokus på de stora ekonomiska problemen och de verkliga tjuvarna istället för fokus på småkostnader.

4. Motverka de organisationer och ideologier som försöker skapa splittring genom att spela ut olika folkgrupper mot varandra.

5. Demokratisering av företag och minskning av arbetsdagar, för att skapa fler jobb och högre social trygghet i form av högre och jämnare löner inom dessa.