Forumet - Vad är det för fel på min hals?!

Vad är det för fel på min hals?!

2228 0 33
Har en jätteskum känsla i halsen, det känns som att jag är konstant törstig, det är väldigt obehagligt att svälja och nästintill omöjligt att prata om jag inte har en halstablett eller något i munnen (nej, snopp hjälper inte, bara mintiga halstablettsliknande saker). Det händer varje gång jag håller på att bli förkyld. Vad ÄR det egentligen? Hur blir jag av med det?

Visst hjälper det för stunden med te och halstabletter och sånt men det är bara så länge jag faktiskt har det i munnen för så fort det är borta så börjar hela skiten om igen.

Det är jääääätteobehagligt, vill bara springa hem och gömma mig under täcket, inte vara i skolan.

Spana också in:

isola:

vårdis kanske


Har ju haft detta tusen gånger så för några hundra gånger sen var jag och kollade upp det och de bara "nä, det är lite rött och svullet men det är ingen fara, drick varmt". Blev nästan besviken, vill höra att det är en allvarlig men botlig sjukdom som man kan få superpiller för så det försvinner på en kvart eller så. </3framtidstron lever:

Du kan ha arga tonsiller.


Om det vore så, skulle de vara glada på mig när jag inte var förkyld men börja krångla så fort jag blev sjuk igen? För då skulle det säkert kunna vara det.
timeisrunningout:

Om det vore så, skulle de vara glada på mig när jag inte var förkyld men börja krångla så fort jag blev sjuk igen? För då skulle det säkert kunna vara det.


De kanske inte är jätteglada när du är frisk heller, bara att du inte märker av deras ilska och är symtomfri. EN farbror doktor kanske skulle se att de var arga även när du är frisk. Men allmänt brukar man antingen ha arga tonsiller som går över eller kroniskt arga tonsiller.
timeisrunningout:

Åh, om du också har det, kan du rekommendera något bra te? Earl Grey gör det typ värre för mig, ska man kanske testa kamomill och grönt?


Ja, att man kan bli ännu torrare och konstigare i halsen har jag också märkt.
Brukar dricka kanel- och äppelte med honung i. Eller grönt citronte.
Honung ska enligt mina föräldrar lägga sig som en mjukt slemmigt lager i halsen och vårda... haha. Eh jag vet inte om detta stämmer, men det känns skönt att låtsas tro på det i alla fall.