Forumet - VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ SÖKFUNKTIONEN?!?!?!

VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ SÖKFUNKTIONEN?!?!?!

2404 0 40
Bakgrund:

Jag hade ett ärende att göra i "hur ser ni ut-tråden" och behövde således hitta och klicka mig in på denna mytomspunna tråd. Jag tog mig en titt på de senast aktiva trådarna och fick till min förskräckelse inse att den inte fanns där. Jag fick därför bita i det sura äpplet och konstatera att jag var tvungen att göra en sökning för hitta tråden. Medan min mus stilla rörde sig högerut på skärmen mot sökfältet ökade pulsen. Det var dags.

Första sökningen löd: "hur ser ni ut". Resultat:

Resultat 1.png

Inte ett enda av de sökresultaten som kom upp högst upp i min sökning var hur ser ni ut-tråden. Inte ens de 40 första trådarna som kom upp var tråden jag sökte. Nej, jag var till och med tvungen att skrolla ner så långt som till det 98:onde sökresultatet för att hitta den korrekta tråden. (Förövrigt så var det den första tråden som hade en meningsföljd som överhuvudtaget liknade det jag hade sökt efter.)

98:onde resultatet på sökningen "hur ser ni ut":

 resultat 2.png 

Notera vad den heter:
resultat 3.png

Trots detta var tråden alltså det 98:onde resultatet när jag sökte på "hur ser ni ut". Här kommer ett smakprov av namn på de trådar som detta sattyg till sökfunktion valde att placera högre upp än den riktiga tråden:  

"Är det här en stor rumpa?" - plats 21 på sökningen "hur ser ni ut".
"Jag har sett ett lik idag!! Ställ era frågor!" - plats 26 på sökningen "hur ser ni ut"
"Göran Hägglund (KD) avgår som partiledare" - plats 32.
"Hur ser eran Fiffi ut ?" - plats 39.
"Tjejer och duckface" - plats 61.
"Ogilla apple" - plats 73.

Tråden "Hur ser ni ut?#2" kom alltså efter alla dessa trådar på först plats 89 på sökningen "hur ser ni ut".

Av nyfikenhet valde jag nu att göra en ny sökning. Nu på trådens namn ordagrant. Inte kunde väl sökfunktionen vara så usel att den inte ens kunde få upp tråden när jag sökte på den ordagrant? 

Den nya sökningen löd: "Hur ser ni ut?#2", alltså det EXAKTA namnet på tråden jag ville få upp. Resultat var skamligt:
 
resultat 4.png

Inte ens nu när jag sökte på det EXAKTA namnet kunde alltså den förbannade sökfunktionen få upp den korrekta tråden. Notera hur trådar som inte ens har ett enda ord som stämmer överens med min sökning alltså kommer upp över den riktiga tråden som heter EXAKT som det jag sökte efter. Skandalöst. Fruktansvärt.


Diskussionsunderlag: 
Hur kan en sökfunktion vara såhär usel? 


(Arg)

Spana också in: