Forumet - Vad är det som är fel ?

Vad är det som är fel ?

206 0 16
Hej!
Jag är 17år och har ingen vän. Är det jag som gör fel?
Förut hade jag många kompisar men plötsligt tappade jag kontakt med alla. Jag är ingen "fest-människa", dricker inte alkohol osv.. När jag hade vänner så var jag alltid för dom när ån av dom behövde något, men när jag ville prata med någon så fanns ingen för mig. Den enda vän jag har är min pojkvän, men man kan ju inte prata med honom om allt -det är ju en kille och de förstår inte lika bra ibland... När jag tänker något är fel så säger jag det till människa som gör felet och oftast blir det dåligt och jag förlorar de bara.. Vad ska jag göra? Orkar inte sitta med föräldrar när pojkvännen inte är här då, jag saknar att ha tjejsnack osv.. Kan man göra något åt det eller ska jag va "ensam" hela livet? ...

ensam-2_38833194_120731673.jpg

chokladgris:

Jag är 17år och har ingen vän.


hej! Samma här. jag är en kille som är ensam. jag hade också vänner förr men nu när man e i gymnasiet blir man ensam eftersom man splittras. Jag har svårt att få vänner. Extra svårt för jag är inte denna "Hockey-fest-sportiga-brat"-typen du vet. Vi är nog många som känner så, det är inte bara du. Det bästa är ju att du har en pojkvän, jag har ingen partner överhuvudtaget. Är det svårt att prata med honom om dina bekymmer?

Spana också in:

vigge le man:

Är det svårt att prata med honom om dina bekymmer?


Jag kan prata med honom om allt.
men när vi bråkar lite eller så har jag ingen att berätta det för. Han kan inte säga vilken klänning är finare och vilken nagellack passar till skor.. Så ibland behöver man en tjejkompis [rolleyes]
Vet hur det är, är inte i precis samma sits men känner att mina vänner inte gynnar mig på så många sätt. Jag får inte ut något av många utav mina få vänskapsrelationer.

Mitt tips är att vara desperat och gå ut (fest osv) så mycket som möjligt. Jag hade gjort det om jag kunde[smile]
Börja på nån aktivitet eller ngt då? Brukar vara väldigt lätt att hitta vänner om man är med i ngt typ av lag (ex. fotboll, gymnastik osv, behöver ju inte vara sport heller kan ju va ex. foto). I skolan brukar man ju träffa mkt nya människor och ha chans att lära känna dem vid ex. grupparbeten....annars, om du är desperat och känner att du inte har ngt att förlora så kan du ju alltid snacka med främlingar på bussen/tåget.. Tycker allmänt att svenskar är väldigt stela som inte pratar med fränlingar men jag tror att de flesta blir glada över ett samtal med ngn de inte känner om de ändå bara ska ta sig från en plats till en annan! Förhoppningsvis lyckas du styra ett sådant samtal dit du vill och upptäcker att ni har gemensamma intressen (kanske åker samma buss varje dag till skolan exempelvis? finns då stora chanser att lära känna) och därmed utvecklar en vänskap ;) Lycka till!