Forumet - Vad är det som gör musik bra?

Vad är det som gör musik bra?

1611 0 26
Detta kanske är en av de svåraste frågor som finns men vad är det som gör att musik är tillfredställande?

Vad är det som gör att just dessa takter eller den här typen av melodier generellt sätt funkar bland de flesta och varför andra inte funkar?

Finns det någon här som inte gillar musik alls?

Någon som har någon fundering kring det hela?

Spana också in:

Budolicious:

hur kommer det sig att vissa gillar en typ av musik som andra verkligen inte står ut med?


folk ska anse sig vara bättre hela tiden, hävda sin musiksmak typ. men uppenbarligen har ju nån av parterna objektivt (lol) sämre musiksmak, och det kan man nog ha tror jag.

FreeWay89:

Det kanske leder till en ytterligare fråga: Kan allt ljud vara musik?


i rätt sammanhang så tror jag nog det.
kudde:

folk ska anse sig vara bättre hela tiden, hävda sin musiksmak typ. men uppenbarligen har ju nån av parterna objektivt (lol) sämre musiksmak, och det kan man nog ha tror jag.


Nej, det där stämmer inte. Inte i alla fall åtminstone. Jag kan ju säga att jag verkligen inte gillar hiphop och rnb utan att "hävda mig". Medan andra tycker det är det bästa som finns och de hatar metal.
Budolicious:

Jag kan ju säga att jag verkligen inte gillar hiphop och rnb utan att "hävda mig". Medan andra tycker det är det bästa som finns och de hatar metal.


iofs, det stämmer väl mer om man på nåt snobbigt sätt ser ner på folk som lyssnar på en viss genre. hah. men jo, jag håller med till en viss del. men sedan är ju musik så stort nu att man faktiskt kan säga, hur mycket jag än ogillar det, att det finns något bra inom varje genre.(bortsett från mainstream mtvpophiphoprnb obviously) om man försöker hitta det.

samtidigt är det inte så svårt att få förutfattade meningar om folk som lyssnar på takida-aktig musik då det oftast stämmer.
Jag antar att det är en smaksak och sen kanske till viss del lite vad man kanske assoscierar musiken till?

Jag gillar musik som låter "friskt"/"öppet", om ni tänker er en massa reverb och delay på gitarrerna, trummor som är ambiencemickade där man har en riktig saftig baskagge, bas som spelar kvintar och oktaver med plektrum. Jag tycker om soundet men vissa kanske tycker att detta låter "skitigt" och oorganiserat?

Sen tycker jag även om musik som är väldigt svängigt, slap- och popbas, sådan musik jag kan lyssna på en fin sommarmorgon.

[smile]
Korvkvartetten:

Jag gillar musik som låter "friskt"/"öppet", om ni tänker er en massa reverb och delay på gitarrerna, trummor som är ambiencemickade där man har en riktig saftig baskagge, bas som spelar kvintar och oktaver med plektrum.


Låter som min idé om bra musik. Brukar lägga reverb på trummor i princip alltid, det ger låtar ett lite mer spejsat sound. [smile]