Forumet - Vad är egentligen urfi?

Vad är egentligen urfi?

2047 1 42
Hej,

Jag har för några månader sedan träffat en Muslimsk kille. Och nu när vi har dejtat ett tag berättade han för mig om ett så kallat papper som heter "urfi", som jag måste skriva på om vi ska kunna fortsätta att träffas som ett par här i Sverige, för enligt hans religion är det vi gör förbjudet. Dvs har sex utanför äktenskapet.
Nu undrar jag bara ifall någon vet vad det här pappret egentligen är för något? vad det betyder? Är det farligt att skriva på det för min del? Finns det några konsekvenser?

/Orolig tjej.

Spana också in:

Jag vet inte till punkt och prickar vad det är men jag tror att ni anses som gifta om du skriver på. Dock inofficiellt då myndigheter inte godtar det som ett äktenskap. Men skriv inte på om du inte vet vad det är. Verkar lite knäppt att skriva på något bara för att ha sex [crazy]
Jag har försökt läsa mig fram om vad det innebär, men det står så olika på alla sidor så jag blir bara mer och mer förvirrad. Några säger att de är ofarligt här i sverige, medan andra säger att man absolut inte ska skriva på. Jag tycker själv att de verkar dumt att skriva på något papper för att få ha sex. Men om de bara handlar om de, verkar det ju rätt så ofarligt.
Känns som att jag måste ta ett ordentligt snack med honom innan jag skriver på någonting. Han får förklara exakt hur det ligger till, vad det betyder osv. Jag hoppas innerligt att jag inte kommer att bli lurad av honom eller hans familj! Men tror verkligen inte att han skulle lura in mig i något som är fel. Precis, jag vill gärna veta vad som händer om det skulle ta slut mellan oss. Enligt vissa sidor går killen fri och kan leva med nya kvinnor, medan tjejen får lida för det i all evighet? dvs vara singel livet ut. låter verkligen hårt!
Ha i åtanke att den här personen tar sin religions lagar seriöst nog för att hitta ett kryphål i dem genom en urfi, och kan i förlängningen innebära att han tolkar urfi'n seriöst nog att anse att ni är de facto gifta med varandra om den träder i kraft, med allt vad det innebär.

Var försiktig.
mrman:

Försök hitta någon annan sakkunnig på området och fråga också så du inte blir lurad. Han kanske inte berättar hela sanningen även fast ni gillar varann.


Får ta och göra det. Känner dock inte så många som vet något om det här..Monty Cantsin:

Ha i åtanke att den här personen tar sin religions lagar seriöst nog för att hitta ett kryphål i dem genom en urfi, och kan i förlängningen innebära att han tolkar urfi'n seriöst nog att anse att ni är de facto gifta med varandra om den träder i kraft, med allt vad det innebär.Var försiktig.


Mm väldigt sant. Gud vad jobbigt det här är! Är livrädd man gör något misstag.. på honom låter det så enkelt, men det känns som om att de är något lurt bakom allting. Ska absolut vara försiktig.
Bebbs:

Utan de är mer ett papper som gör att vi kan ha sex med varandra i Sverige utan att han och hans familj ska skämmas?


Bebbs:

Han säger typ att i Sverige gäller inte det på samma sätt som i hans land. Att de är inte giltigt här.


Eh, har aldrig hört talas om detta inom islam så jag tror att det är ren skitsnack.
Låter som ett sätt att kringgå som egentligen inte håller, för hans tro vill säga.
Jag vet inte vad koranen säger om sex innan äktenskapet men jag skulle gissa på att den säger att det är fel (eller "fel enligt mig) som Bibeln men att det är många som struntar i det då de inte är mer troende än till namnet och firar högtiderna.

Urfi låter som skitsnack och trams och en troende muslim skulle nog inte ta urfi på allvar. Nu vet jag inte hur det ligger till där men det känns så.

Vore jag du skulle jag inte skriva på något även om det inte är något farligt. Han skulle ha tänkt på att inte ha sex med dig från första början om han ska dra in dig i saker du (och tydligen han) inte kan något om.passaro:

har du koll?