Aviseringar
Rensa alla

Vad är egentligen urfi?


Bebbs
Ämnesstartare

Hej,

Jag har för några månader sedan träffat en Muslimsk kille. Och nu när vi har dejtat ett tag berättade han för mig om ett så kallat papper som heter "urfi", som jag måste skriva på om vi ska kunna fortsätta att träffas som ett par här i Sverige, för enligt hans religion är det vi gör förbjudet. Dvs har sex utanför äktenskapet.
Nu undrar jag bara ifall någon vet vad det här pappret egentligen är för något? vad det betyder? Är det farligt att skriva på det för min del? Finns det några konsekvenser?

/Orolig tjej.


   
Citera

Jag tror att du ingår ett inofficiellt äktenskap om du skriver på så gör icke [no-no]


   
SvaraCitera
Bebbs
Ämnesstartare

Jo har förstått så mycket med som att man ingår i ett "äktenskap", men enligt honom är det ingen fara för mig att skriva på det. Utan de är mer ett papper som gör att vi kan ha sex med varandra i Sverige utan att han och hans familj ska skämmas?


   
SvaraCitera
Bebbs
Ämnesstartare

Han säger typ att i Sverige gäller inte det på samma sätt som i hans land. Att de är inte giltigt här.


   
SvaraCitera

"An 'urfi marriage is a marriage without an official contract."

http://en.wikipedia.org/wiki/Nikah_%27urfi

Go for it!


   
SvaraCitera

Jag vet inte till punkt och prickar vad det är men jag tror att ni anses som gifta om du skriver på. Dock inofficiellt då myndigheter inte godtar det som ett äktenskap. Men skriv inte på om du inte vet vad det är. Verkar lite knäppt att skriva på något bara för att ha sex [crazy]


   
SvaraCitera
Bebbs
Ämnesstartare

Jag har försökt läsa mig fram om vad det innebär, men det står så olika på alla sidor så jag blir bara mer och mer förvirrad. Några säger att de är ofarligt här i sverige, medan andra säger att man absolut inte ska skriva på. Jag tycker själv att de verkar dumt att skriva på något papper för att få ha sex. Men om de bara handlar om de, verkar det ju rätt så ofarligt.


   
SvaraCitera
Bebbs
Ämnesstartare

Enfeeble:

"An 'urfi marriage is a marriage without an official contract."Go for it!

🙂 Har läst på den sidan. Men känner mig ändå lite osäker..


   
SvaraCitera

lskar hycklare [love]

"asså jag tror på en allsmäktig gud som inte tycker om sex utanför äktenskapet. så jag ska lura honom, jag ska lura den ALLSMÄKTIGA GUDEN, att jag har gift mig!"

så. löjligt.


   
SvaraCitera

ont: är det en sjyst familj som inte kommer ge dig skit när du drar dig ur förhållandet sen r det ju bara att skriva på.


   
SvaraCitera

Bebbs:

Men känner mig ändå lite osäker..

Det ända du kanske behöver ta reda på är ifall du kan ta dig ur förhållandet lätt när du dumpar honom.


   
SvaraCitera

Gissar på att det kommer skapa framtida konsekvenser, skriv inte på.


   
SvaraCitera
Bebbs
Ämnesstartare

Känns som att jag måste ta ett ordentligt snack med honom innan jag skriver på någonting. Han får förklara exakt hur det ligger till, vad det betyder osv. Jag hoppas innerligt att jag inte kommer att bli lurad av honom eller hans familj! Men tror verkligen inte att han skulle lura in mig i något som är fel. Precis, jag vill gärna veta vad som händer om det skulle ta slut mellan oss. Enligt vissa sidor går killen fri och kan leva med nya kvinnor, medan tjejen får lida för det i all evighet? dvs vara singel livet ut. låter verkligen hårt!


   
SvaraCitera
Bebbs
Ämnesstartare

Monty Cantsin:

Gissar på att det kommer skapa framtida konsekvenser, skriv inte på.

Är rädd för det ja. Vad dessa konsekvenser blir vill man gärna veta innan isåfall :/


   
SvaraCitera

Försök hitta någon annan sakkunnig på området och fråga också så du inte blir lurad. Han kanske inte berättar hela sanningen även fast ni gillar varann.


   
SvaraCitera