Forumet - Vad är emo?

Vad är emo?

735 0 20
Vad definierar du som emo? (alt 1)Anser du att emo är förkortningen för emotional hardcore och enbart en musikstil och att många som lyssnar på detta råkar vara lika klädda? (alt 2)Eller är du en av de som anser att emo har utvecklats och nu även berör annan form av emotionell musik samt en mer visual kei/j-rockliknande stil?(alt 3) Eller har du helt egna definitioner?

För mig är emo en musikstil som är rotad ur punken, dvs det jag hade som alternativ 1.
Emo kan vara en musikgenre.

Emo kan även vara en klädstil.

Emo kan även betyda en humörsstämning, ledsen, nere etc.

Emo kan även vara ett beteende; skrikig, cuttande och uppmärksamhetskåt.

Pale Enchantress:

Anser du att emo är förkortningen för emotional hardcore och enbart en musikstil och att många som lyssnar på detta råkar vara lika klädda?


De som endast kopplar ihop emo med musik nuförtiden är riktigt efter och trångsynta. Språket utvecklas och det har det alltid gjort.

Spana också in:

Nuförtiden verkar alla ha ett stort behov av att placera folk i olika fack... fjortis, emo etc. Lite onödigt men kanske också en sorts trygghet att "tillhöra" något.
Jag sågs som emo förut när jag klädde mig i svarta och randiga kläder, hade lång lugg och lyssnade på musik som räknades som "emo".
Menherregud jag orkade inte vara emo i längre än något år för oh, så uttjatat det blev efter ett tag... Det kändes mest som en trend.
ensekund:

Nuförtiden


[rolleyes]

Det har alltid legat i människans natur att placera allting i fack. Vi delar upp oss själva, djurvärlden, växtriket, naturlagar, ämnen och annat skojigt vi kan hitta på.ensekund:

Lite onödigt men kanske också en sorts trygghet att "tillhöra" något.


Klart det är, och inget negativt i det! Människan är ett flockdjur i den bemärkelse att vi ofta lever i familjegrupper. Klart man vill tillhöra sin grupp! I tonåren vill man inte längre tillhöra familjegruppen och då söker man sig till likasinnade jämnåriga :) pis of kejk.
misfits:

I tonåren vill man inte längre tillhöra familjegruppen och då söker man sig till likasinnade jämnåriga :) pis of kejk.


jo alla går igenom en sådan period.
Och jo jag vet att vi ofta placerar saker och ting i fack, men jag tycker det går till överdrift när folk kallar en emo för att man har svart hår och converse, eller fjortis för att man har en ksss tröja på sig.