Forumet - Vad är en bra vän?

Vad är en bra vän?

5199 0 22
Som rubriken lyder, vad är enligt er en bra vän?

Jag vet inte om jag har en skev definition av vad en vän gör och vad en vän ska göra, men det här är saker som jag tycker är "bare minimum".

Jag tycker inte att vänner ska göra upp planer framför andra om de inte är "inbjudna", och om det inte är någonting utöver det vanliga ska vännerna också kunna bjuda in sina andra kompisar utan att de ska behöva fråga först. Det känns bara som en principsak.

Att hjälpa sina vänner när de behöver hjälp på ett eller annat sätt och genuint visa att man bryr sig. Om någon vet om att en vän går igenom någonting och inte hör av sig överhuvudtaget eller på något sätt visar intresse, så tolkar jag nästan det som att de inte bryr sig. Inte av ren illvilja, det kan lika gärna vara av misstag - men så fort någon måste liksom "fråga" om att få prata om det, så känns det hela inte lika genuint och äkta.

Som sagt, är det jag som har en skev bild och romantiserar vänner för något de egentligen inte är eller ska vara?

stiftelse: Som sagt, är det jag som har en skev bild och romantiserar vänner för något de egentligen inte är eller ska vara?
Du har rätt att ha vilka krav du vill på dina vänner, men ju fler krav man har desto svårare är det att få och behålla vänner...

stiftelse: vad är enligt er en bra vän?
Någon som genuint bryr sig om hur jag mår, vad jag vill, och någon som respekterar mina personliga gränser.

Spana också in: