Forumet - Vad är fel med att gå på soc ett litet tag?

Vad är fel med att gå på soc ett litet tag?

2173 1 7
Jag mår väldigt dåligt av att bo här jag bor nu, har bott här i snart två år. Min pappa är inte delaktig i mitt liv så jag bor med min mamma och hennes nya familj. Hon är absolut inte rik och har sagt att hon inte kan hjälpa mig med någon hyra eller sånt när jag flyttar hemifrån. Jag har förståelse för det och får helt enkelt lösa det själv.  Är verkligen desperat med och flytta, orkar inte berätta allt men tro mig jag måste härifrån så fort jag blir 18. 

Så om jag inte får jobb direkt eller en lön som jag kan leva på så tänkte jag gå på soc och få bostads bidrag till en liten etta. Alltså under en kortare period. Tilfälligt, inte flera år.  Min mamma och min släkt har gjort det eller lever på det nu och det är helt okej för dom. Men om jag berättar det för andra kollar dom på mig som om jag vore dum i huvudet och säger att det är helt fel.

Jag förstår verkligen inte, hur ska jag annars kunna flytta direkt? 
eller är det en dålig ide? 
(och jag vet att man får lite pengar osv för jag vet många som går på det och har berättat)
Senast ändrad 13 Aug 2014, 09:55 av André Vifot Haas
Det är okej så länge det inte blir för bekvämt. Många vänjer sig tillslut och ger upp hoppet om att hitta ett arbete.(och utvecklar ngn sorts depression samtidigt)
 Socbidrag är väldigt olyxigt och krävande, och många som är verkligen i behov av det får det svårare då andra är bara bekväma med det. 

dömer ej människor som behöver hjälp av staten, men det är anpassat för 1 tillfällig period ba och man borde tänka på drt innan man ger sig in

Spana också in: