Forumet - Vad är fördelen med fascism och status?

Vad är fördelen med fascism och status?

1219 0 10
Jag ska göra en religionuppgift i skolan där jag ska skriva om fascism och status ur alla möjliga synvinklar. Jag fastnade då på den delen där jag ska skriva vilka fördelar det finns med de båda begreppen. Något förslag?

Fördelen med status är väl att det kan finnas de som får hög status som verkligen förtjänar respekten de får. Men med fascism vette fan vad man ska skriva för fördelar om..

Spana också in:

Rödingajävel:

... eller åtminstone den mest effektiva styrelseformen för ett kapitalistiskt samhälle.


det beror ju helt på vad man vill uppnå också. men ifall det är den beslutsfattande processen man åsyftar så kan jag tänka mig att det går snabbare när en enskild individ fattar alla beslut oavsett ekonomiskt system. (vidare diskussion är rätt onödig; jag tvivlar på att hennes lärare är intresserad av omöjligheten med fascism i ett socialistiskt samhälle.)
iosib:

vidare diskussion är rätt onödig; jag tvivlar på att hennes lärare är intresserad av omöjligheten med fascism i ett socialistiskt samhälle.


Det håller jag med om, men ändå viktigt att poängtera att fascism är en styrelseform för en kapitalistisk stat. Begreppsförvirringen i skolan måste motverkas.
Rödingajävel:

Det håller jag med om, men ändå viktigt att poängtera att fascism är en styrelseform för en kapitalistisk stat.


eller bara gladeligen slå fast att de allra flesta ogillar fascism utan att egentligen bry sig om att fördjupa sig i frågan. det känns inte som om folk som kallar sig fascister eller sympatiserar med fascister bryr sig om ägandeförhållanden. de är ju intresserade av en annan sorts makt.
iosib:

eller bara gladeligen slå fast att de allra flesta ogillar fascism utan att egentligen bry sig om att fördjupa sig i frågan.


Det kan man tycka. Jag håller inte med. Tycker det är viktigt att ge andra bilder än de som lärs ut i skolan och försöka få folk att ifrågasätta den ideologi vi matas med. Bildning är viktigt.

iosib:

det känns inte som om folk som kallar sig fascister eller sympatiserar med fascister bryr sig om ägandeförhållanden. de är ju intresserade av en annan sorts makt.Men vad folk bryr sig om är ju ointressant. Det intressanta är deras funktion i samhället.