Forumet - vad är jag?

vad är jag?

379 0 24

Spana också in:

Karl Bertil Jonsson:

liberalkonservatist (fråga inte vrf) (Du röstade på detta alternativ)


Du kallar dig:

Karl Bertil Jonsson:

anarkokapitalist


... vilket bara är någonslags förvirrad extremliberalism egentligen. Och som liberal är du per definition konservativ i ett kapitalistiskt samhälle då liberalismen har spelat ut sin historiska roll och endast är en bromskloss i samhällsutvecklingen, precis som andra konservativa ideologier.
Karl Bertil Jonsson:

kom med lite belägg för vrf jag är konservativ


För att du är liberal? Konservativa definieras utifrån att de antingen vill bevara en rådande samhällsordning (ibland med mindre modifikationer) eller gå tillbaka till en tidigare. Liberaler vill bevara de rådande produktionsförhållandena, grunden i kapitalismen, och bara ändra mindre detaljer som skattenivåer och statens inflytande. Ni vill alltså bevara den rådande samhällsordningen.

Det är just därför liberalismen gått från vänsterideologi till höger. Under feodalismen såg produktionsförhållandena annorlunda ut och liberaler var då progressiva eftersom de ville förändra dessa. När kapitalismen väl genomfördes och borgarklassen klättrade upp från en förtryckt klass i botten av hierarkin till toppen så gick även deras ideologi över till att bli en högerideologi.
Bash a Brat:

Liberaler vill bevara de rådande produktionsförhållandena


nope.
Bash a Brat:

bara ändra mindre detaljer som skattenivåer och statens inflytande.


att det vi vill ändra på är små detaljer? är en högst partisk åsikt. mitt drömsamhälle skulle vara väldigt radikalt från vad det är nu.

Bash a Brat:

Det är just därför liberalismen gått från vänsterideologi till höger


ehm. snarare att vänsterideologin växte ur liberalismen
Bash a Brat:

För att du är liberal? Konservativa definieras utifrån att de antingen vill bevara en rådande samhällsordning (ibland med mindre modifikationer) eller gå tillbaka till en tidigare. Bla bla bla..........


Grattis. Du har redan 7 dagar in på det nya året satt ribban mycket högt när det gäller mest skitsnack i ett inlägg.