Forumet - Vad är meningen med livet?

Vad är meningen med livet?

1554 1 21

Den här frågan har fått mitt liv att kännas meningslöst, deprimerande och har gjort att jag känt av en illvilja av att prata med vissa människor. Illvilja att prata med människor som tror att dem är bättre än andra för att dem kommer från en välbärgad familj, för att dem har bra betyg i skolan, för att dem är bra på en sport eller liknande. Jag kan inte förstå dem. Jag kan inte förstå hur dem kan vara så vilsna. Hur dem inte bryr sig om något. Många säger att meningen med livet är att föröka sig men vår värld är redan överbefolkad. Många säger att man ger sitt liv en egen mening men ens mening kan ju omöjligt vara att man ska spendera sina bästa år med att påbörja sin anpassning till samhället genom att slussas in i skolan och sedan tävla om högst betyg med sina kamrater, eller? Det kan inte heller vara att man ska skryta om sin flickvän eller om hur bra man är på fotboll. Mitt liv känns meningslöst. Jag har bra betyg utan att plugga hemma, jag har en flickvän och är relativt bra på fotboll men även om jag älskar att studera, min tjej och att spela fotboll så är det här bara saker jag använder för att inte sitta på mitt rum och tänka på den här frågan. Om meningen med mitt liv är "att ha skoj", "att studera", "att ge vår art en ny avkomma" eller liknande så kan jag knulla och sedan ta livet av mig. Så, vad är meningen med livet?

Kommentarer (3)

  1. Meningen med livet är,47 "liftarens guide till galaxen"

Tråden har 21 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Man måste skaffa sig en egen mening med livet. Om de orsaker du räknat upp inte räcker som mening för dig så är det ju heller inte din mening. Alltså har du ännu inte funnit en. Fortsätter du att utforska dig själv finner du en. Tills dess för du slappna av. Jag har själv ingen mening med livet men det går uppenbarligen att kravla sig fram ändå

Spana också in:

Som ni skriver, d finns ingen förutfattad mening, livet är vad man gör det till. Med undantag för vissa utomstående faktorer, typ elaka människor, sjukdomar eller olyckshändelser som gör en illa. 

sedan är det självklart som så att inte alla föds under lika förutsättningar.

life's a bitch, an experiment made by something far away in tha outer space or some other universe, i think. Some kind of "god". Or simply nothing at all, we just live and die. Simple as fuck.  

Fyi, jag använde inte ens google translate för det där!!! Börjar lära mig att kommunicera på engelska i skriftspråk, så jävla kungligt!!!!!  

Finns inget. Vill du ha mening får du skapa mening. 

jag tycker frågan inte passar det du söker. livet kan, om man vill, delas upp i tre: mening, betydelse, och anledning.

mening: Vad borde du göra? eller, vad får ditt liv att gå framåt?

betydelse: Vad vill du göra? eller, när du dör kan du fråga dig själv: vad har ditt liv betytt?

anledning: Vad kan du göra? och varför? eller, vilka möjligheter finns det för dig med tanke på hur ditt liv ser ut i jämförelse med alla andra i världen.?

jag tror "betydelsen" är vad du egentligen ska svara på. De flesta som frågar sig själva vad meningen med livet är, försöker svara på: "vad är betydelsen av meningen?" Varför ska vi vakna och gå till skolan? Varför ska vi ta på oss kläder? Varför ställer jag ena foten framför den andra, och fortsätter att gå framåt?

Meningen är, tråkigt nog, för att livet ska gå framåt. Anledningen till att jag gör ovanstående är för att jag är människa. Betydelsen med att jag vaknar och går till skolan är för att jag skulle förmodligen ha det tråkigare hemma. Betydelsen med att jag tar på mig kläder är för att jag (oftast) inte vill gå runt naken. Betydelsen med att jag tar nästa steg, är för jag inte vill ramla.

Jag har märkt att det är meningslöst, som många svarat, att fråga varför saker är som de är. Det viktigaste för mig är nog dess betydelse ändå. Anledningen är nog enklast att svara på däremot, och från anledningen kan man lära sig en massa saker! yay!

Det finns ingen mening med livet.