Forumet - Vad är okej för er

Vad är okej för er

1734 0 14

För ett tag insåg jag att jag gillar äldre män, jag är 15 år och tycker bara att killar i min ålder och kanske 2-3 år äldre är töntiga och beter sig lite barnsligt ( bara vissa inte alla). Jag har insett att jag bara fastnar för lite äldre män, men vad är egentligen okej? Vad går gränsen för åldern? Finns det verkligen någon ålder i kärlek? Vad tycker ni är okej? 

Hu stor som helst inom lagens gränser. Sen beror det ju på personlighet, mognad etc.

Personligen är jag inte tänd av folk som är kanske 20-nåt år äldre än mig, men har inte heller legat med någon över 30. Borde kanske ligga med mer lammkött också, d.v.s. några år yngre.

Spana också in:

finns väl typ någon sådan där "socialt accepterad formel" som lyder typ "hälften +6"

eller, jag har egentligen ingen aning, åldern är så svårt att sätta. Finns så många olika sätt att vara mogen på
tyckte själv att jag var mogen som 15 åring som tog hand om mig själv och hade kille och allt, men samtidigt kunde jag bete mig hur som helst pga hormoner och saknade "vuxen livserfarenhet"
samtidigt kan äldre människor också sakna samma, typ som att jag har bott hemifrån i fyra år, jag lagar min egna mat, jag betalar mina egna räkningar, har egen bostad och jobb. Samtidigt har jag vänner lika gamla som fortfarande bor hemma, kan inte koka makaroner eller betala en räkning, som är mer mogna tankemässigt än vad jag är. 


Skägg: Har för mig att den formeln lyder ålder/2+7, men den används bara för att kolla hur ung tjej/kille man kan ha. Tror inte den används för att kolla åt andra hållet
Åt andra hållet? haha asså va i hela friden.. klart man kan kolla vad som är "socialt accepterat" i hur mycket äldre partner man "kan" ha. Precis som att äldre kan kolla hur unga deras partner "kan" vara. 

FruLiten: Åt andra hållet? haha asså va i hela friden.. klart man kan kolla vad som är "socialt accepterat" i hur mycket äldre partner man "kan" ha. Precis som att äldre kan kolla hur unga deras partner "kan" vara.
Haha menade inte så. Jag har endast sett den formeln användas för att ta reda på hur pass ung tjej/kille man skulle kunna tänkas bli tillsammans med, har aldrig sett den användas tvärtom men det kan den självklart också användas till om man skulle vilja det.

För de flesta i din ålder är det rätt jobbigt att dejta äldre ''män'', eftersom just i din ålder så händer det en hel del på kort tid (man mognar mycket). Så om du till exempel skulle dejta en 20 åring så skulle det antagligen bli väldigt svårt, dels pga. mognadsgrad, och dels pga. livserfarenheter etc.