Forumet - Vad är okej och inte att skriva?

Vad är okej och inte att skriva?

81 0 4
I nån form av debatt tänker jag då. "Får" man t ex skriva "har du inget liv?". Tycker ni det? Själv tycker jag att det är oerhört kränkande. Vad är det som får människor att skriva nåt sånt? Jag har stött på det ganska mycket, vad vill man ha sagt?
Människor är som regel otrevliga, men det är inget man kan göra någonting åt. Debatter handlar för många om att besegra någon annan och folk är ofta aggressiva i dem. För mig är det en dålig vana att delta i dem. Jag försöker vänja mig av det. Jag tror att jag skulle må bättre av att hålla käft.

Men ska du tvunget delta i debatter, bör du lära dig distans och behärskning och likgiltighet. Har du inte har energi och styrka nog att upprätthålla en sådan attityd så blir det bara destruktivt att göra dig ännu mer depressiv av att ha med andra att göra på det sättet, för trevligare än så blir det inte.

Svaret på frågan är alltså att det inte tjänar mycket till att resonera om vad som är okej eller inte. Personligen skulle jag säga att det inte är okej att ta för givet att man känner till andras syften med samtalet, något jag ofta deprimeras ytterligare av då jag tex utmålas som en manipulativ flummig korkskalle, men sådana åsikter saknar betydelse för någon annan än en själv.

Strunta i debatter, eller lär dig att bara delta när du mår tillräckligt bra för att vara liknöjd, är mitt råd.

Spana också in:

Jag tycker att det är idiotiskt att skriva så. Ofta har man ingen aning om vem som sitter på andra sidan av skärmen, vad det är för en person, vad han/hon har varit med om etc. Och nej, det handlar inte om att ta ansvar för hela mänskligheten, utan det handlar om att själv vara mänsklig så att säga. Varför måste man tvunget skriva så? Något infall bara? Det är fan inte okej.