Forumet - Vad är orsaken och bidragande orsaker till att ungdomar har finnar (akne)?

Vad är orsaken och bidragande orsaker till att ungdomar har finnar (akne)?

1388 1 10

Jag tänkte att det här måste vara en fråga som många frågar sig. Och även som många tror sig veta svaret på, men har de egentligen någon koll? Bidrar choklad och chips till finnar? Bidrar bakterier på händerna till finnar på exempelvis ansiktet (om man pillar på ansiktet)? Jag tror många gärna vill att det ska finnas en orsak till att personer har finnar, det är på ett sätt lättare att tänka sig en värld där det är så, än om det är lika slumpmässigt som vad för gener man råkar få. Jag ser gärna utförliga svar på orsaker och bidragande orsaker till att ungdomar har finnar, gärna också att man berättar hur man vet att det förhåller sig så också. 

Inga kommentarer

Senast ändrad 10 Apr 2013, 13:14 av André Vifot Haas
Tråden har 10 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Spana också in:

pratar vi finnar eller akne? jag vet, genom fältstudier, att jag får finnar om jag äter för sent innan jag ska sova. om jag äter nötter eller exempelvis choklad en timme, eller två, innan jag sover är jag mycket medveten om att min näsa, haka eller området mellan ögonbrynen kommer att ha attackerats inifrån under natten. garanterat.

s3on är som vanligt helt fel ute, det bästa man kan göra i kostväg för att minimera hormonsvängningar och därmed acne är att äta en kolhydratsnål fettbaserad kost med mycket nötter, avokado, fisk. insulinpåslagen blir mindre drastiska och man får i sig mer antiinflammatoriska mikronutrienter.