Forumet - Vad är rätt sak att göra de närmaste 5 minuterna, dagarna, veckorna?

Vad är rätt sak att göra de närmaste 5 minuterna, dagarna, veckorna?

2200 0 38
Hej kära umare,

Jag är sjukt jävla förvirrad. Vad är upp och vad är ner? Det är en bra metafor för hur jag känner just nu. Jag känner inte att jag kan lita på att jag klarar av att fatta korrekta beslut, och att prioritera korrekt. Vad är rätt sak att göra de närmaste 5 minutrarna, dagarna eller veckorna det är en konstant fråga jag ställer mig.

Min världsbild är i total kaos, jag känner mig paralyserad och handfallen. Jag misstror mina egna slutsatser och är i ett krig med migsjälv på flera fronter. KONSTANT!

Jag är inte paranoid, jag är obeslutsam. Jag har inga höga förhoppningar att denna förvirring någonsin kommer försvinna. Men vad ska man göra de närmaste 5 minuterna, dagarna och veckorna?

Spana också in:

Asha:

Vad är rätt sak att göra de närmaste 5 minutrarna. Det är min fråga. Inte vad jag ska göra hela livet, det är en hopplöst svår fråga.


Då formulerar du dig jättekonstigt. Varför tar du övht upp dagar och veckor då?
Läs en bok, ta en prommis, ät ett äpple, ring någon el ngt.
isola:

Då formulerar du dig jättekonstigt. Varför tar du övht upp dagar och veckor då?
Läs en bok, ta en prommis, ät ett äpple, ring någon el ngt.


Jag kan komma på tusen saker jag med. Frågan är vad man ska prioriritera och samtidigt vad man ska strunta i. Och vad som gör det värt att prioritera ect. Vad för effekter kommer det ha. Och varför vill jag ha de effekterna jämfört med andra alternativ.

osv.
Asha:

Någon speciel bok av honom du tänkte på? Hur menar du att läsa en till filosofisk bok minskar min förvirring?


1. Hm, nej vad som helst egentligen.
2. Därför att ibland kan det vara skönt att fullständigt ge sig hän och acceptera att tankesystem utan alltför mycket ifrågasättande.

Asha:

Kan du inte sammanfatta de viktiga poängerna han gör, som har hjälpt dig.


de Sades filosofi går essentiellt (hatar essenser men vafan) ut på att man skall vara helt egoistiskt. agera så att allting man gör ger en njutning, oavsett hur andra blir påverkade av detta. sadism är ju här en uppenbar "aktivitet".

han motiverar detta genom att visa att den som alltid är egoistisk och sadistisk (höhö) också njuter av smärtan han själv råkar ut för: "how delicious are the irons wrought by the crimes one adore"

så således om alla går runt och är egoistiska och sanna libertiner så kommer det enbart existera njutning. för alla.
Birger:

han motiverar detta genom att visa att den som alltid är egoistisk och sadistisk (höhö) också njuter av smärtan han själv råkar ut för: "how delicious are the irons wrought by the crimes one adore"


Jag för står inte hur detta skiljer sig från den ultraindividualisering vi har idag. Där vi har människor i isolerade öar av otillfredsställd frustration som ständigt "jobbar på sig själva" i syfte att okritiskt konsumera sig ur sin frustration vilket endast framkallar ännu mer frustration. Denna loop leder i sin tur till en sexualisering av all intimitet vilket ytterligate spär på sexualiseringen genom att den felplacerar sexualiteten och intimiteten, förväxlar dem med varandra. Sexet blir också en jagande konsumtion av objekt att tämja och utnyttja i det hopplösa sökandet efter den egna identiteten.

Zapetta:

Ja jag vet inte hur ditt liv ser ut så det vet inte jag. vad finns det för alternativ?


Jag söker produktivitet, kreativitet och intimitet. Men som det är nu så är jag mest förvirrad så jag kan inte oreflekterad komma på alternativ för att vara detta.
Asha:

Där vi har människor i isolerade öar av otillfredsställd frustration som ständigt "jobbar på sig själva" i syfte att okritiskt konsumera sig ur sin frustration vilket endast framkallar ännu mer frustration.


problemet är ju dock att ingen av de människorna faktiskt gör vad de vill göra. vi har så otroligt många lustar och begär som vi aldrig agerar ut. istället missriktar vi våra begär mot t.ex. konsumtion.

Asha:

Sexet blir också en jagande konsumtion av objekt att tämja och utnyttja i det hopplösa sökandet efter den egna identiteten.


det du beskriver nu är ett sökande efter ett ideal, identiteten, som på något sätt inte alls är kopplat till "verkligheten". vår identitet är den vi är just nu, sadisten ser på sig själv och accepterar detta och lever sedan ut den identitet som redan existerar.