Forumet - Vad är religion?

Vad är religion?

914 0 12
Jag håller på att skriva en uppsats som rör religion och vård i ett mångkulturellt samhälle, men har nu fastnat lite. Jag har försökt brainstorma lite för att komma på nya synvinklar på egen hand, men inte lyckats särskilt bra, därför tänkte jag att jag prövar fråga här.

Så vad är religion, enligt dig?

Spana också in:

Infocus:

Med vård, menar du sjukvård? I fall det stämmer måste det vara en konstig uppsats, ser inte hur religion och vård har något med varandra att göra.


Jo, sjukvård. Religion har en hel del med det att göra med tanke på att olika religioner ser olika på vård, har olika önskemål och restriktioner gällande behanlingar osv.things involving me:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Religion


I det här fallet söker jag inte en definition av religion, utan individuella sätt att se på religion.
CHAOTiC_:

I det här fallet söker jag inte en definition av religion, utan individuella sätt att se på religion.


frågan var "vad ÄR religion, enligt dig?" och eftersom religion är ett begrepp så kan det definieras och jag langade definitionen där. man kan inte ha en subjektiv åsikt om vad ett begrepp är, eftersom det är ett begrepp just för att det alltid har samma betydelse/innebörd. du fattar.

ett sätt att se på religion är en helt annan sak eftersom det är en åsikt OM ett begrepp, i det här fallet religion. så, om du vill ha mitt "individuella sätt att se på religion" så är det att religion suger, det är ett medel för att förtrycka människor genom att spela på deras rädsla och okunskap.
CHAOTiC_:

o, sjukvård. Religion har en hel del med det att göra med tanke på att olika religioner ser olika på vård, har olika önskemål och restriktioner gällande behanlingar osv.


Ah, svarade nog lite för fort utan att riktigt tänka efter. Jag är verkligen inte expert på religion, abort/ preventivmedel är det endå jag kan tänka på. Fast jag du har säkert redan koll på det. [y]