Forumet - Vad är sanning?

Vad är sanning?

1224 0 64

Spana också in:

Tickstart:

Sanning = Skönhet


Tur att någon har en så enkel syn på saken!

nessah:

Eller vi kan inte veta om någonting stämmer alls. Men det är bra att utgå från det, annars blir man tokig.


Kan vi inte veta att jorden är rund, till exempel? Eller att månen är rund? Är inte det dagens sanning?
Diabolus:

Kan vi inte veta att jorden är rund, till exempel? Eller att månen är rund? Är inte det dagens sanning?


Nej, du kan inte bevisa det. Tänk om det bara är en illusinon? Tänk om allt du gör bara är på låtsas och egentligen är du bara en dröm hos en annan människa? Tänk om du inge finns egentligen utan allt bara är påhitt? Eller att du är den enda människan i hela universum, endast du existerar i tt mörker och det är din hjärna som hittar på allt?
nessah:

Tänk om du inge finns egentligen utan allt bara är påhitt?


Du sa själv att sålänge man kan tänka så existerar man.[wink] Nu pratar jag inte om vår existens. Vill du prata existens så får du göra en egen tråd.

Jag pratar om sanning. Vad är sanning för dig?

nessah:

Nej, du kan inte bevisa det.


Att jorden var platt var dåtidens sanning tills man kom på att den istället var rund. Att jorden och månen är rund är nutidens sanning. Sålänge ingen har falsifierat det så är det en sanning. Du måste visa att dina hypoteser om att det är en illusion är riktiga.[no-no]
Nachac:

Ja? De söker efter sanningen.


Menar du att forskares egen förförståelse och värderingar inte spelar roll i deras forskning? För att forskare ska kunna bedriva sin forskning så krävs det resurser.. var kommer dessa resurser från? Var har dessa resursgivare för avsikt med forskningen? Forskare som är anställda av tobaksindustrin. Är de verkligen objetiva tror du?