Forumet - Vad är svårast att spela? (Skådespeleri)

Vad är svårast att spela? (Skådespeleri)

1290 1 18
Hade en diskussion på en lektion för ett tag sen som jag stört mig på ett tag.

Vi var ett par personer som kom in på diskussionen om vilken sorts tillstånd/karaktär är svårast/lättast att spela som skådespelare.

Enligt en snubbe (som givetvis kände en skådespelare) så var psykopat/galning lättast att spela, då man inte behöver ta hänsyn till känslor utan kan bara ''freaka loss''.

Men jag vet inte.
Tycker snarare att en trovärdig psykopat är bland det svåraste att spela. Hannibal Lecter tex är ju en roll som, enligt mig, Anthony Hopkins perfekterar.
Även dramatiska scener måste vara bland det svåraste att spela. För mig tror jag att komma in i en sorgsen känsla på kommando verkar svårast, ialla fall för mig.


Så vad anser ni är svårast/lättast?

Spana också in:

SurpriseButtsecks:

Will Smith kan inte vara seriös


The Pursuit of Happyness?

SurpriseButtsecks:

Keanu Reaves kan inte vara rolig


Bill & Ted's Excellent Adventure?, Bill & Ted's Bogus Journey?..

SurpriseButtsecks:

Arnold Schwar är värdelös på romantik


Där kan jag hålla med, dock så suger han på att agera överhuvudtaget, eller ja, han kan bara agera på ett sätt, vilket syns i hans typ av filmer..
Det är inte alls speciellt många som verkar klara av att spela en trovärdig psykopat, att freaka loss får karaktären enbart att verka galen och sjuk.

Jag har svårast för att vara rolig.
Jag är inte rolig, jag har inte ens en liten rolig cell i kroppen.

Min verkliga personlighet är cynisk, sarkastisk och ironisk, visst uppfattar många detta som roligt men jag är ingen happycat-skämtare.
Hörde en liknande diskution på en dramalektion när jag skötte ljuset. Dom flesta där var överense om att roller som liknar dig själv väldigt mycket är svårast, alternativt "vanliga" roller (typ en 18 årig kille som går på gymnasiet och som tillbringar helgerna med sina vänner). Och jag måste säga att jag tror att det stämmer.
Ensamvargen:

Dom flesta där var överense om att roller som liknar dig själv väldigt mycket är svårast


Svårt, eftersom man lätt faller ur rollen, och blir sig själv.

Ensamvargen:

alternativt "vanliga" roller (typ en 18 årig kille som går på gymnasiet och som tillbringar helgerna med sina vänner). Och jag måste säga att jag tror att det stämmer.


Låter snarast svårt, eftersom man har så lite information att arbeta med, men det borde här vara regissören uppgift.