Forumet - Vad är viktigast?

Vad är viktigast?

685 0 28

Spana också in:


Razor: Jag tycker att folk oftast tar droger antingen för att bedöva tunga känslor och/eller för att fly verkligheten.
Är "verklighetsflykt" alltid dåligt? Det finns fler sätt att fly från verkligheten än att ta droger, exempelvis genom musik och träning. Det är väl ändå ganska hälsosamt att vilja uppleva något annat än bara vardag kan jag tycka. 

Jagvillboienhatt: Är "verklighetsflykt" alltid dåligt? Det finns fler sätt att fly från verkligheten än att ta droger, exempelvis genom musik och träning. Det är väl ändå ganska hälsosamt att vilja uppleva något annat än bara vardag kan jag tycka.
Det är inte alltid dåligt, men droger har sidoeffekter som inte är hälsosamma.

Det kan bli dåligt om man flyr från verkligheten när man istället t ex bör ta tag i sitt liv, göra läxor o.s.v. Då blir det en broms för personlig utveckling, annars är det ett bra sätt att koppla av.

Razor: Det kan bli dåligt om man flyr från verkligheten när man istället t ex bör ta tag i sitt liv, göra läxor o.s.v. Då blir det en broms för personlig utveckling, annars är det ett bra sätt att koppla av.
De flesta människor hinner faktiskt med både och. Visst, är man en 4-barnspappa kanske det inte riktigt är läge att lägga en massa tid på att knarka, men så länge det inte påverkar ditt liv negativt i övrigt så varför inte?

Sen så är ju definitionen av personlig utveckling något väldigt subjektivt. Alla människor vill inte utvecklas i samma riktning :)