Forumet - Vad anser ni om människor som ständigt använder religiösa ordval?

Vad anser ni om människor som ständigt använder religiösa ordval?

2562 1 31
Som syftar på religion med andra ord? Som t.ex. folk som säger "jag svär på gud, walla, i guds namn, vid guds bibel, god bless us" och saker som sånt. Jag kan finna sådant så otroligt störande. Något jag hör ofta. Vad anser ni? Blir ni störda? Sedan är detta rätt plats för den här tråden? Ville bara få ut mig detta och höra era åsikter [crazy]
Håller faktiskt med. Blir irriterad när mina kristna kompisar som vet att jag har en annan syn på livet säger "gud hjälpa dig" å sånt. Dom säger om jag älskar gud kommer allt gå bra för mig osv osv. Blir fruktansvärt irriterad av det. Jag försöker verkligen att inte bry mig tro mig.... uhh men det är omöjligt. Blir en riktig kärring av sånt.

Spana också in:

Jag (som är religiös, kristen) kan bli lite irriterad när folk använder sådana uttryck överdrivet mycket om jag vet att de inte är troende och att det inte betyder något för dem. Och nu menar jag inte typ herregud eller omg, utan mer "Jag svär vid Gud/Bibeln" osv. Sen beror det lite på situation och person, och om det känns äkta eller bara som en inövad grej (amerikanska tv-program "Thank God!!!" "God bless us!!" skrikande kvinnor mm.)