Forumet - Vad använder du?

Vad använder du?

3853 0 38

Spana också in:

endag:

Jag tycker att hormonspiral låter bra, man behöver inte tänka på att komma ihåg det och det medför ingen risk för blodpropp heller


tkr i så fall kopparspiral är bättre då du slipper alla jobbiga biverkningar alla hormonbaserade preventivmedel har.

dock finns ju en risk med kopparspiral att man får värre och ondare blödningar, men det gäller ju inte alla

amsi:

du får i princip inte hormonspiral om du är ung och inte har fött barn.


tror det beror på var man bor. fick kopparspiral utan problem, men jag klarade iofs ej av p-piller och ville ej ha något hormonbaserat preventivmedel.

vet att stockholms landsting subventionerar hormonspiraler för folk under 25 också
P-piller. Jag har ätit samma sort i många år. Det var det första jag fick, och jag har inte velat byta då jag har få biverkningar. Det jag ser som en stor nackdel är blodproppsrisken, som enligt vissa undersökningar tycks vara större med min sort än andra sorter.
Jag skulle använda enbart kondom om det inte vore för att jag ser vissa fördelar med mina p-piller. Det minskar mina menssmärtor, jag kan bestämma när jag ska ha mens och det har tidigare hjälpt mig mot acne som jag är rädd att få tillbaka om jag slutar.
stereo total:

tror att kopparspiralen är svårare att få. hormonspiralen är rätt liten.


Konstigt att det kan skilja så mycket mellan ställen, jag behövde bara gå till um och säga: "hej, jag vill ha en kopparspiral eftersom andra preventivmedel är jobbiga och jag vill inte ta en massa hormoner"
amsi:

för att jag är för ung, det kommer göra ont, och menssmärtor och smärtor vid ägglossning kan förvärras.


hur gammal är du?
på vårdguiden.se står följande:

Hormonspiral rekommenderas för
Alla kvinnor oavsett om du varit gravid eller inte. I 40-årsåldern kan du få rikliga och långdragna menstruationer. Då kan hormonspiral vara ett sätt att minska mensen.

Samma sak fick jag höra av min barnmorska.
stereo total:

hur gammal är du? på vårdguiden.se står följande:Hormonspiral rekommenderas förAlla kvinnor oavsett om du varit gravid eller inte. I 40-årsåldern kan du få rikliga och långdragna menstruationer. Då kan hormonspiral vara ett sätt att minska mensen.Samma sak fick jag höra av min barnmorska.


17. Har inte fått samma svar av gynekologer som av vårdguiden.