Forumet - Vad består min kroppsvikt av?

Vad består min kroppsvikt av?

712 0 27
Tjena!

Jag är en kille på 17 år. På sista tiden har jag gått upp en hel del i vikt trots att jag inte ändrat min kost medvedet (tror inte det är någon större skillnad omedvetet heller men är inte säker). Innan sommarlovet var jag ca 191cm lång och vägde 82k. Jag tränade ingenting under sommaren men åt väl inte jättenyttigt, dock inte särskilt mycket onyttigare än vad jag brukar. Nu väger jag 87kg. Jag är absolut inte fet fastän jag kanske har en början till vad som kan bli en ölmage om jag fortsätter så här.

Jag började på gym för cirka en månad sen och jag är verkligen inte särskilt stark heller. Använder lägre vikter än killar i min ålder som väger mindre än mig men ser ut som att de har mer fett än mig.

Min fråga är, vad kan min kroppsvikt bestå av då den inte består av särskilt mycket synligt fett och jag ej heller har särskilt mycket muskler?

Bild: http://imageshack.us/photo/my-images/22/bodyws.jpg/

Tack,
Xerth

Spana också in:

Lurendrejeri:

Källa? [zzz]


Jag tänker inte leta upp någon källa. Men jag kan förklara.

Protein är kroppens byggstenar. För att bygga muskler behöver kroppen "stenar" att bygga med, protein. Så långt antar jag vi är enade om.

Dock är protein bara en byggsten. Den har ingen energi att tillföra kroppen, det tar kroppen energi ifrån kroppen att bryta ner protein till aminosyror och bygga.

Det är därför det finns en åkomma som heter proteinförgiftning.
Manglind:

Jag tänker inte leta upp någon källa. Men jag kan förklara.


Okej, detta är rätt:

"Protein är kroppens byggstenar. För att bygga muskler behöver kroppen "stenar" att bygga med, protein. Så långt antar jag vi är enade om."

Manglind:

Dock är protein bara en byggsten. Den har ingen energi att tillföra kroppen, det tar kroppen energi ifrån kroppen att bryta ner protein till aminosyror och bygga.


Detta stämmer däremot inte, protein innehåller 4 kcal per gram.

Det du skrev om proteinpulver är även det fel. Proteinpulver är på intet sätt nödvändigt. (Inte onödigt heller, dock.) Det viktigaste är att lära sig äta korrekt. På vilket sätt skulle proteinpulver hjälpa till med att bränna fett?
Rasförrädaren:

för att det inte är 17 cyklar per gram? förstår inte frågan


Jag har aldrig stött på någon som refererar till energi i mat som joule istället för kalorier, och då har jag även hängt på div träningsforum m.m i åratal.

Var får man lära sig att säga så? Eller googlade du bara och är omedveten om detta? Alla säger ju kcal för bövelen, varför skapa onödig förvirring?