Aviseringar
Rensa alla

Vad betyder "begrepp & termer" ?


Ämnesstartare

Vad betyder "begrepp och termer" ? Ursäkta om jag är trög för att jag inte lärt mig, men snälla kan någon svara?

[bigsmile]


   
Citera

   
SvaraCitera

hemligt


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Blivande_japan:

hemligt


   
SvaraCitera

"Termer", från terminologi, är ord och uttryck som används inom ett visst område för att göra det enkelt/enklare att kommunicera.

Bländare, brännvidd, slutartid, ISO-hastighet, färgtemperatur, är några exempel på termer som fotografer ofta använder, men som icke-fotografer blir helt snurriga av.

Manual, tailwhip, footjam och liknande används av BMX-cyklister, vilket är lättare än att säga "tryck fast din främre fot på främre däcket framför gaffeln under ramen och drag till så bakdäcket åker upp i luften och du balanserar på framdäcket..." osv.

Tandläkare har speciella ord för varenda tand, vilket är rätt faschinerande att lyssna på när man inte förstår något allt. Det är självklart lättare än att säga "åttonde tanden från vänster i nedre raden".

"Begrepp" är också en term som brukar användas på samma sätt som term, men kan betyda olika saker beroende på context. [cheers]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

iodgram:

Termer", från terminologi, är ord och uttryck som används inom ett visst område för att göra det enkelt/enklare att kommunicera.

Ahaaa, nu förstår jag. Tack så mycket! [bigsmile]


   
SvaraCitera